Leserinnlegg

Hvor høyt skal man være nødt til å skrike?

Vi er inne i en spesiell tidsperiode for politikken i Norge. Meningsmålingene peker i alle slags uvante retninger, tusenvis av ungdommer klimastreiker, kommuner slås sammen, og det er bompenger som har vunnet hovedfokuset i valgkampen. Med tre måneders mellomrom ble det stiftet to nye ungdomsparti i Hemnes. Kenneth Lifjell (SV) har et slående leserinnlegg liggende ute om det å ta ungdom på alvor. Det virker som om ungdom er engasjert som aldri før.

Men hvor er de?

SV snakker varmt om ungdommen, men har fortsatt ingen ungdomspolitikere på den kommunale lista. AUF ble stiftet, men også på Arbeiderpartiets kommuneliste glimter ungdomspolitikerne med sitt fravær.

Hvor høyt er vi egentlig nødt til å skrike?

Etter at Senterungdommen i Hemnes ble stiftet, viste det seg raskt at det handler ikke om hvor høyt man skriker, men hvem man skriker til. Tre dager etter oppstartsmøtet, hadde vi to kandidater som trådde inn i programkomitèen til Senterpartiet, og fikk inn mange av våre punkter.

Vi har hatt et tett samarbeid, og har blant annet stått sammen med de på hver eneste stand de har hatt gjennom året.

Over en fjerdedel av de nominerte til Hemnes Senterparti, er ungdomspolitikere. En så høy andel er det bare vi som kan skryte av i Hemnes. En stemme til Senterpartiet under kommunevalget, er også en stemme til Senterungdommen.

«Nær folk», lyder mottoet vårt – og det gjelder også deg under 30!

Felicia Nyborg Skreslett

Leder Hemnes Senterungdom
2. Kandidat Hemnes Senterparti