Personvernerklæring

Avisa Hemnes personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Avisa Hemnes samler inn og bruker personopplysninger. Avisa Hemnes, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra våre nettsteder (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Behandling av personopplysninger på avisahemnes.no

Daglig leder har ansvaret for Avisa Hemnes sine behandlinger av personopplysninger på avisahemnes.no med tilhørende undersider. Det er frivillig for de som besøker nettstedet å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev eller sende inn påmelding til arrangementer. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes i nettskyen. Det er kun Avisa Hemnes og leverandøren av nettavisløsningen (Appex AS) som har tilgang til opplysningene som samles inn.

Nettstatistikk

Avisa Hemnes samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på avisahemnes.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker.

Abonnementsløsning

Avisa Hemnes samler inn og lagrer personopplysninger når du bestiller abonnement hos oss. Disse opplysningene brukes for å knytte abonnementet opp mot deg som person.

Avisa hemnes lagrer ikke kortinformasjon i forbindelse med betalingen for abonnementet. Denne informasjonen sendes videre til og lagres av vår samarbeidspartner Stripe (se deres personvernerklæring).

Informasjonskapsler

Cookies – eller «informasjonskapsler» – er en standard teknologi som stort sett alle nettsteder benytter i dag. Cookies er små tekstfiler som blir lagret på datamaskinen din. Filene inneholder informasjon om for eksempel innstillinger du gjør på nettstedet, teknisk informasjon om enheten du bruker, hvilke sider på nettstedet vårt du besøker, og hvordan du navigerer mellom de ulike sidene.

Følgende informasjonskapsler brukes på avisahemnes.no:

Avisa Hemnes bruker Google Analytics for å analysere bruken av nettsidene. Google Analytics bruker cookies. Informasjonen som blir generert av en slik cookie ved bruk av avisahemnes.no blir sendt til Google og lagret på servere i USA. Google bruker denne informasjonen til å vurdere bruken av nettstedet, sammenstille rapporter om aktiviteten på nettstedet, og for å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteter på nettsiden og bruk av Internett. Google kan også overføre denne informasjonen til tredjeparter dersom lovgivningen skulle kreve dette, eller i tilfeller der tredjeparter håndterer informasjon på vegne av Google.

Avisa Hemnes lagrer informasjon om hvilke søkeord du benytter i søkeverktøyet på avisahemnes.no. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i Google Analytics.