• Sesselja Lind Vilhjalmsdottir, Saga Johanson, Alva Johanson og Charlotta Johanson.
    Bilde 1 av 3 – Håndarbeid. Sesselja Lind Vilhjalmsdottir, Saga Johanson, Alva Johanson og Charlotta Johanson. FOTO: Steffen Dahlberg
  • Sesselja Lind Vilhjalmsdottir "rundt pinnen».
    Bilde 2 av 3 – Lek for store og små. Sesselja Lind Vilhjalmsdottir "rundt pinnen». FOTO: Steffen Dahlberg
  • Thomas Berg, Ragnar Ørn Steffensson, Alva Johanson og Odin Aleksander Lerdalen.
    Bilde 3 av 3 – Vikingklærne på. Thomas Berg, Ragnar Ørn Steffensson, Alva Johanson og Odin Aleksander Lerdalen. FOTO: Steffen Dahlberg

Klar for nytt vikingmarked

Ravn Vikinglag melder om at det er duket for nytt vikingmarked til helgen.

Sesselja Lind Vilhjálmsdóttir kan anses som grunnleggeren av Ravn Vikinglag, og det var etter fjorårets marked at idéen med et eget vikinglag oppsto. I år har de planlagt et enda større og bedre marked på bygdetunet på Bjerka, for alle som setter pris på god mat, kunst og håndverk, lek og konkurranser. Sesselja forteller litt om hva som er i vente.

Les også: Midtvintergilde med Ravn vikinglag

– Vi får besøk av Rana bueskytterklubb, Tik spekemat, masse lokale kunstnere og håndverkere og noen som kommer litt mer langveisfra. Det kommer knivsliper og to damer med plantefarging. Vi har planlagt masse morsomme aktiviteter: øksekasting, drakamp, «gå rundt pinnen», vikinglimbo og vi har samla masse fine premier til tombola. Tonje Lysfjord Sommerlig kommer og skal ha hærkamp for barn mellom 6 og 12 år.

Omvisning

Saga Johanson, Aksel Lerdalen og Alva Johanson. Foto: Steffen Dahlberg

Markedet holdes både på lørdag og søndag, og i følge Sesselja vil det bli noe for alle og enhver.

– Tina Tuven skal ha konsert sammen med Charlotta Johanson både lørdag og søndag. KDA (Kunst, design og arkitektur) linja skal ha kunstutstilling i låven. Det blir også en omvisning i noen av husene på bygdetunet. Det blir salg av mat, vafler, brus, is, snacks og mulighet for å grille pølse og pinnebrød på bål.