Hvem er det som lurer innerst på treningssenteret, som sprer latter og godt humør? Som trener muskler som har vært bortgjemt, øver på selfie og tøffer seg i tights? Er det de tre musketerer? -Nei, det er jo Muskelgruppa!
Tre kvelder i uka kan du høre dem på treningssenteret på Bjerka. Ikke fordi de nødvendigvis bråker slik med vektene i frivektavdelinga, men fordi det alltid er en aura av humor og latter rundt dem.
Stefan Olsen, Rune Kristiansen og Hallvard Johansen heter de, og gråt da de ble født. I dag er de voksne, etablerte menn, med barn i alt fra barneskolealder til videregående skole, og en er sjef, og to er ansatte hos Entrepnor. Det er for tiden lite gråt, men mye latter på dem. Her er det lavterskel for å sette hverandre på plass, kommentere og kommandere når de er på trening. Med glimt i øyet og selvironi så det holder.
Muskelgruppas opprinnelse
– Hvordan startet dette?
Ved en feiltakelse! kommer det kontant fra Rune, og latteren runger i treningslokalene.
Hallvard, som er en av gründerne bak Entrepnor, forteller litt mer alvorlig at det var han som kom med ei utfordring til de andre, om å delta på Oslo maraton, og løpe halvmaraton uten å trene først. Etter å ha tygd litt på det fant de ut at det var kanskje lurt å trene litt i forkant, og etter en måned fant Stefan ut at han har konfirmasjon for sin eldste sønn den helga Oslo maraton arrangeres.
– Han har forsøkt å få flytta Oslo maraton, men det gikk ikke, så vi må løpe uten ham, sier Hallvard.
De forteller at de fant ut at det vart lurt å ikke bare drive løpetrening, så de begynte å trene litt muskler på treningssenteret på Bjerka.
– Og Stefan ble litt opptatt av å lære seg å ta selfie. Han øver fortsatt, forteller kompisene lattermildt.
– Ja, det er ikke så lett å finne den rette posisjonen, bekrefter Stefan.
Uhøytidelighet
– Vi tenkte vi skulle bidra med litt uhøytidelig trening her på senteret, senke terskelen litt, og gjøre det litt ufarlig, forteller Johansen.
– Ja, når vi kan, så kan alle! følger Kristiansen på.
– Og nå begynner vi å føle oss litt sporty, når vi har holdt på ei stund, sier Stefan.
De kan avsløre at de er litt pådrivere for treningen hver sin tur. Det blir hver sin periode at de holder de andre i gang.
– Ja, så har vi Stefan da, som av og til sniker seg hit alene, og sender snap om at «her var det stille i dag», forteller Hallvard.
Muskelgruppa forteller at nå har treningen blitt en del av hverdagen deres, og de kjenner at det mangler noe når de ikke har fått gjort unna øktene sine. Det kjennes bedre ut å sette seg ned for å kose seg i helga etter at man har løpt en tur, eller hatt ei treningsøkt på senteret.
Nødslakt
– Kjenner dere at bevegelse/ trening er godt for den fysiske og mentale helsa?
– Helt klart! Sier de samstemt.
– Jeg hadde hørt om folk som sa de var nærmest avhengig av å trene, men trodde ikke helt på det, avslører Hallvard.
– Nei, å bli avhengig av sukker, ja, men ikke trening. kommenterer Stefan lattermildt.
Fremgangen kom fort, forteller de, og diskuterer farger på vektene de brukte til å begynne med, og om de i det hele tatt hadde vekter på stanga helt i starten.
– Det går i allefall ikke bakover, sier Rune.
– Etter første beintreningsdagen måtte vi flytte lunsjen på jobb ned i første etasje for Stefan hadde så vondt i beina, ler de.
– Hvem var det som hadde ideen om Instagramkontoen «Muskelgruppa»?
– Det var jeg! Innrømmer Hallvard lett.
– Ja, vi visste ikke om det en gang, forteller de andre to, og Hallvard sier at det skjedde nok litt i full fart, og at både innleggene og navnet bærer litt preg av akkurat det.
En av Norturas biler kjører forbi, og trekløveret spøker om at der kommer nødslaktebilen, som er klar for å hente dem etter trening.
Sosiale medier
– Hva har humoren å si for dere på trening?
– Når vi ikke har så mye muskler, må vi ha humor! Kommer det enstemmig.
– Ja, det må jo være en balanse, sier Stefan, og de spinner videre på ideen om at kanskje når det blir mer muskler blir det mindre humor.
– Vi håper jo at noen flere vil joine oss, for i Muskelgruppa er det plass til mange! Kommer det oppfordrende fra Johansen.
Kristiansen følger på med at man trenger ikke ha muskler for å få være med.
– Ja, selv om det kan se slik ut! fortsetter han.
Latteren sitter definitivt løst, og dynamikken i trekløveret er god. De forteller at de hjemme er god støtte, barna synes det er gøy at de trener, selv om de kanskje ikke synes det er helt nødvendig å være på Snapchat og Instagram.
– De venter vel på at anfallet skal gå over, spøker Hallvard.
Instagramkontoen, «Muskelgruppa», har per i dag 149 følgere, og 18 innlegg.
– De hjemme motiverer oss, og så har vi vært motivasjon for damene også, sier Olsen.
– Ja, vi har motivert flere, vi er seks- syv stykker som skal reise for å løpe Oslo maraton nå, bekrefter Johansen.
Fremtidstanker
Den mest entusiastiske muskelgruppa avisa noen gang har hatt i tale, forteller at nå er det bare å holde på motivasjonen fremover, og Stefan er med på trening selv om han ikke får deltatt på maraton sammen med de andre to.
– Vi to har jo maraton som motivasjon, og Stefan jobber jo med selfiene sine, tøyser Johansen og Kristiansen.
– Hva tenker dere fremover da, etter maraton? Skal dere fortsette å trene?
– Det har vi ikke snakket så mye om, men det skal vi nok, sier Olsen kjapt.
– Ja, jeg har aldri angra på ei treningsøkt, så vi kommer nok til å fortsette, avslutter Hallvard før de stiller opp til en liten photoshoot til ære for Avisa Hemnes.