Det ble medaljedryss for Arctic Rein og Vilt (ARV) og H.A. Hanssens produkter under NM i kjøttprodukter. De to lokaleide bedriftene mottok til sammen heder og ære med fem medaljer fordelt mellom seg.
I en imponerende seier som hyller lokalt håndverk og uovertruffen kvalitet, har ARV og H.A. Hanssen vunnet gullmedaljer i årets kjøtt-NM. H.A. Hanssen for sin Chimichurri indrefilet av svin i klassen «grillmat», og ARV for sin reinpølse i klassen «pølser. I tillegg mottok H.A. Hanssen sølv-og bronsjemedalje for to produkter, og ARV én sølvmedalje.
Det er Bohlin Gruppen AS som forteller om utmerkelsene i ei pressemelding.
Tirsdag var det duket for årets største bransjesamling for kjøttbedriftene, hvor høydepunktet var kåringen og utgivelse av medaljer i NM i kjøttprodukter. NM i kjøtt er en prestisjetung fagkonkurranse i bransjen, der hvert produkt blir nøye blindtestet av erfarne fagdommere gjennom flere runder. Årets konkurranse var intet unntak, med hele 661 påmeldte produkter fra 78 bedrifter, som konkurrerte om å bli anerkjent innenfor sine respektive klasser.
Flere medaljer
Medaljevinnerne H.A. Hanssen sikret seg tre medaljer innen klassene «Grill» og «Pølser», mens ARV hentet hjem to medaljer i klassene «Spekekjøtt» og «Pølser».
Gull:
• Reinpølse, ARV («Pølser»)
• Chimichurri indrefilet av svin, H.A. Hanssen («Grill»)
Sølv:
• Fjellsnacks av rein, ARV («Spekekjøtt»)
• Verketpølse, H.A. Hanssen («Pølser»)
Bronse:
• Hanssen burger, H.A. Hanssen («Grill»)
Nasjonal utmerkelse for lokalmat
Det er ekstra gledelig å se at to sterke lokale bedrifter hentet så mange medaljer hjem til Nordland for sine produkter. De medaljevinnende produktene viser at lokale produkter og håndverkstradisjoner utmerker seg på nasjonalt nivå.
H.A. Hanssen ble i 2023 igjen lokaleid gjennom Nord-Norge Invest AS, som også er eiere i ARV. Det at begge bedriftene får nasjonal utmerkelse er ekstra stas. Bedriftene har sterkt fokus på kvalitet i alt de gjør, og disse prisene tydeliggjør viktigheten av å bevare og videreutvikle det dyktige lokale fagmiljøet.
– Det er en stor ære å motta utmerkelse for den jobben vi legger ned hver dag. Våre ansatte har stort fokus på produktutvikling, og å tilføre smakssammensetninger som er etterspurte i markedet. Bak disse utmerkelsene ligger år med dedikert innsats og lidenskap for å levere kvalitetsprodukter i øverste klasse. All heder og ære til våre dyktige ansatte som legger ned fabelaktig dedikasjon i alt de gjør, sier John Anders Lifjell, som var til stede i Oslo for å motta prisene på vegne av begge bedriftene.