I september fikk vi vite at søskenparet Amer og Arnela Hidic hadde kjøpt Bjerka Kro, bare noen måneder etter de overtok Bjerka Camping. Siden da har de pusset opp, og i dag, 12. desember, hadde de åpen kaféen for første gang etter de overtok.
På første ordentlige kafédag på Bjerka Kro etter de nye eierne overtok, er selvfølgelig den faste gjengen på plass ved et av bordene. I 2018 skrev Avisa Hemnes om gjengen som samles der for «9-kaffen» hver dag, og det er ikke riktig de samme menneskene som sitter der i dag, men like fullt fyller de opp et langbord.
– Hva synes dere om «nykroa»?
– Jeg er overrasket over hvor fint de har greit å få det. Jeg synes det ble kjempebra. Og så gode stoler, det var det ikke før, sier Arne Kåre Espervik.
– Det er utrolig hva bare litt maling kan gjøre. Jeg var litt skeptisk da jeg så at det skulle bli sort på veggene, men det ble kjempestilig, fortsetter han.
Nye og gamle i bransjen
Bak disken finner vi daglig leder Birgitte Johansen (31), og kjøkkenpersonell Karina Stensen (40) og Veronika Axelsen Lillevold (22).
Karina har jobbet på kroa i mange år, sammen med de tidligere eierne.
– Jeg serverer og lager mat slik jeg gjorde da Camilla og Glenn var her, forteller hun.
– Det er veldig godt å ha noen her som har vært her før. Det blir litt mye på henne, det er hun som får alle spørsmålene, smiler Birgitte, som selv er helt ny i bransjen, og har jobbet i barnehage fram til nå.
– Det går bra, de er veldig flinke, bekrefter Karina.
Veronika er også på kjøkkenet, hun har tidligere erfaring fra å jobbe på sykehjem og er dermed også temmelig ny i bransjen, slik som Birgitte.
– Det er hun som er kakemesteren vår. Som pynter kaker, baker brownies og sånt, sier Birgitte.
– Jeg har ikke noen erfaring med baking, bort sett fra at det er en hobby, mener Veronika.
Birgitte begynte i sin nye stilling som daglig leder 1. desember, selv om kroa ikke åpnet kafédriften før den 12.
– Det har vært hektisk. Vi har hatt to julebord og levering av mat til blant annet kommunehuset. Det har vært en stor overgang, men jeg har god hjelp, fra Arnela og Amer også, kan Birgitte fortelle.
Mye jobb
Kroeierne, søskenparet Amer og Arnela Hidic, er ikke selv å se på kroa denne dagen, da de har sine respektive jobber utenom, men i en telefonsamtale med Amer, kan han fortelle at han nettopp var innom en tur, og «sjekket trykket» på åpningsdagen.
Bjerka kro solgt til søskenpar: – de er nytenkende og med litt «fres i»!
– Kan du forteller om hva dere har gjort med kroa i høst?
– Vi har styrt på og prøvd å holde kostnadene nede. På badene har vi lagt nye gulv, malt og byttet ut noe innredning. I selve krodelen har vi malt vegger, satt opp noen spilevegger, jeg har laget bardisker av de gamle bordene, vi har pusset ned alt av bord, beist og lakket de og malt føttene svart, montert veggplater bak bardisken og byttet ut alt av lamper og lys. Det er nye stoler og vi har pusset og beist disken, samt satt opp noen LED-lys under den.
– På kjøkkenet er det også litt nytt, blant annet en kalddisk til sushi, en varmdisk, og en stekeovn. Vi har også pusset opp motellrommene, og montert kjøkken i alle 6 rommene. Det har ikke vært kjøkken der tidligere, og det er ofte arbeidere som kommer dit på kveldstid og har behov for å lage seg litt mat. Motellrommene er nesten klare, det eneste som gjenstår er litt rørlegger- og elektrikerarbeid.
Prøver seg frem med menyen
På Facebook skriver Bjerka Kro at de skal holde åpent noen dager i desember.
– Før jul skal de få prøve seg litt frem, og sjekke trykket, og det var heller ikke alle de ansatte som kunne begynne å jobbe før januar.
Amer forteller at de har fått flere ungdommer med på laget.
– De var med da vi hadde julebord og det fungerte fantastisk. En av de jobbet også for oss på campingen i sommer.
– Blir det samme åpningstid som tidligere, når dere begynner for fullt i januar?
– Det blir nok litt forandringer, vi kommer mest sannsynlig til å ha de åpnet litt lengre, i hvert fall enn Glenn og Camilla hadde det på slutten. Men vi må se an behovet, vi holder ikke åpent klokken seks om morgenen hvis ingen kommer da.
– Hvordan vil menyen se ut?
– Vi skal ha mye av vanlig middagsmat, som folk vil kjenne igjen fra den tidligere driften. Og så har vi fått inn pizzaovn med steinbunn, så det blir ordentlig pizza. Vi fikk innspill fra mange hold om at folk ville ha pizza. Planen er å prøve ut forskjellig, se hva som fungerer. En av de som jobber hos oss kan lage sushi, så det kan fort bli muligheter for det hos oss, avslutter Amer Hidic.