FjellOasen deler på sin facebookside at de ikke lenger kommer til å drive kafeen sin i Bleikvasslia.
Det er rett over ett år siden FjellOasen åpnet sin kafé, i sentrum av Bleikvasslia, i det som tidligere var en av eldreboligene ved butikken.
Tirsdags kveld delte de følgende på sin facebookside:
«Dessverre er tiden kommet for å meddele at vi i FjellOasen har besluttet å avvikle kafédriften i Bleikvassli. En trist avgjørelse: Ett år er gått siden vi åpnet den koselige kafeen vår; ett år med mye hygge, fine møter, gledelige øyeblikk.
Vi skulle gjerne ha opplevd og bidratt til flere av disse, men slik er ikke tidene: Det er ikke «liv laga» for videre drift av kafeen vår.
Vi holder åpen kafé ut november, og vi ønsker alle hjertelig velkomne til samvær gjennom denne høstmåneden – som også vil inneholde litt ekstra. På tirsdagene blir det kveldsservering med god mat og mulighet for noe «attåt» i glasset. Informasjon vil følge om andre arrangementer, og vi gleder oss til å se dere der.
Vi takker alle som har støttet oss – før og underveis. Mest av alt takker vi gjestene våre!»
FjellOasen er åpningsklar: – Det artige er at ingen av oss er opprinnelig fra Bleikvasslia
Anne Gjeitanger er en av damene bak FjellOasen, og hun beskrev tidligere prosjektet slik:
– FjellOasen er et samarbeidsprosjekt mellom 12-13 kvinner hvorav noen har bodd i Bleikvassli lenge og har hatt planer for villmarkskafé og lignende, også tidligere, og andre er slike som har flyttet til Bleikvassli nylig etter opphold her som jeg har arrangert. Felles er ønsket om å bidra til økt bolyst, sosial aktivitet, flere møtepunkter og større synlighet for Bleikvassli som port inntil et fjellrike som mangler sidestykke.
Karoline Lillemo Solheim er daglig leder, og etter deres første sommer med kafédrift, fortalte hun følgende til avisa:
– Et av hovedmålene våre ved oppstart var å bidra til bedre bolyst i Bleikvasslia, noe som Mulighetsstudiet Bleikvasslia (2020) viste stort behov for, og her er vi fornøyde med resultatet så langt. Det er en del lokale innbyggere som jevnlig kommer innom og de ser ut til å trives godt hos oss. Det er slike erfaringer som gir oss lysten til å drive videre og er en av de største verdiene for oss.
FjellOasens første sommer: – Å kunne forutse noe er nesten umulig
– Kundene er en god blanding av lokale, forbipasserende veifarende, turister og de som kommer andre steder ifra, med mål for turen at de skal besøke den nye kaféen i Bleikvasslia.
– Vi har prøvd litt av hvert og mye forskjellig, både med tanke på åpningstider, menyer og arrangementer. Vi endrer og tilpasser oss hele tiden, etter beste evne, og ser at noen endringer vinkler til det bedre mens andre ting ikke ble slik vi trodde det skulle bli. Det å drive næring innenfor reiselivsbransjen er utfordrende nok i seg selv, så det sier seg selv at en liten kafé i utkantstrøk nok møter litt andre problemstillinger enn en kafé i en by.