To ganger i året arrangeres det loppemarked på Korgen Menighetshus, og nå nærmer høstens versjon seg. Nytt av året er et ekstra tema som skal testes ut som et lite prosjekt, og to av de engasjerte arrangørene gleder seg stort.
Seinhøst betyr loppemarked på Korgen Menighetshus, og nå er Menighetshusets venner i full planlegging til helgas tradisjonsrike arrangement. Menighetshusets venner er ei arbeidsgruppe under menighetsrådet, og har fått inn to nye driftige damer, etter at noen av dem som har stått på i ei årrekke ønsket å gi videre stafettpinnen.
Ingrid Ervik og Mette Varem er de to nye driftige damene, som sammen med Gunnar Bærland, Fritz Larsen og Einar Solhaug utgjør den nye arbeidsgruppen.
Trenger midler til drift av menighetshuset
Ingrid forteller at loppemarkedet er den årvisse inntektskilden for menighetshuset.
– Det har kommet inn bra med penger på denne måten, og vi har en del utgifter som krever at vi får inn litt. – Som brøyting, strøm, utsyr, og nå har vi måtte fått gjort en reparasjon på komfyren, blant annet. Vi har ingen andre inntekter, så vi håper at folk fortsetter å støtte opp om loppemarkedet. Vi trenger midler for å ha huset videre, smiler Ervik.
Hun og Varem har nå tenkt ut et nytt prosjekt til den kommende utgaven av loppemarkedet. Tidligere har de ikke tatt imot klær, da de kan være vanskelig omsettbare.
– Det er jo in med gjenbruk, så vi tenker å kjøre et lite kjole-prosjekt i tillegg til de vanlige loppene som vi tar imot, opplyser Mette og fortsetter:
– I dag kan man jo egentlig bruke alle motene, og det skal ikke trenge å være så vanskelig å finne tak i en billig og fin kjole til jul, juleball eller julebordet, for eksempel. I dag kan fine kvalitetskjoler gjerne koste opp mot et par tusen kroner, og da er det jo supert om du kan få kjøpt en til bare 200 istedenfor, og som kanskje bare er brukt én gang.
Se min kjole!
De to håper mange vil ta seg en titt i klesskapene hjemme for å se om det henger noen fine kjoler som av en eller annen grunn har blitt hengende uten å få svingt seg på en kropp de siste årene, men som kan komme til nytte i et nytt hjem til julesesongen for eksempel. Selv har de funnet frem noe som er klart for en ny heim.
– Mine kan ha en tendens til å krympe, slik at de ikke passer meg lenger, ler Ingrid og legger til at kanskje andre har samme erfaring og dermed har noen fine kjoler å avse.

Hun og Mette forteller at de i høst fikk hjelp av Anita Villmones, som er Ingrids venninne fra barndommen. Hun kom reisende fra Skedsmokorset, hvor hun har lang erfaring med loppemarkeddrift.
– Hun var behjelpelig med å stille ut loppene sist, og kommer denne gangen også. Hun har allerede kommet nordover, og sier hun gleder seg sånn, forteller de to entusiastisk, og legger til at Anita syntes det var stas å få komme hit og treffe «eget bygdefolk» også.
En del julegjenstander har blitt samlet opp, og det kommer til å bli et eget bord med bare julesaker denne gangen.
Tradisjonene holdes i hevd
Det blir åpent for levering av lopper på menighetshuset onsdag 1.november og torsdag 2. november mellom 16.00-19.00.
– Vi tar da imot alt av kopper og kar, pynt og nips og fine kjoler, nikker Mette og Ingrid.
– Så får vi si at vi henstiller til at alt som folket leverer er helt, rent og salgbart. Det har kommet inn litt forskjellig noen ganger, noe har bare blitt satt på trappa, og ikke alt har vært salgbart.
– Hvitevarer, bøker og sko har ikke vært ønskelig, men vi tar imot barnebøker nå.
– Så blir det loddsalg med fine gevinster som vi har fått hos lokale bedrifter. Givergleden har vært stor, og så har vi litt egenprodusert strikk. Små og store gevinster tas imot med takk, om det er noen som har et par strikka sokker eller noe lignende liggende, nevner Ingrid.
– Det blir som vanlig kaffesalg, gode kaker og påsmortmat, det tradisjonelle med melkkaker med gomme, blant annet, føyer Mette til.
Flere hjelpere er velkommen
Med seg på laget har de også i år en del av gjengen som alltid har stilt opp på loppemarkedet, men det er rom for flere hender også.
– Om noen har lyst å bidra noen timer, blir vi kjempeglade. Jo fler krefter som stiller opp, desto større sjanse er det for at vi klarer å holde liv i dette, poengterer de.
Selv har de havnet i drifta som arvtakere på en måte, forteller de.
– Ja, mora di, Mette, var jo menighetshuset ei stund, ler Ingrid.
Mette nikker og forteller at moren også sto for vasking av huset en periode.
– Jeg føler nok litt på forpliktelsen, sier hun, og legger til at det har vært bare fint så langt.
Ingrids svigermor, Gislaug Hatten, har også vært en stor bidragsyter for menighetshuset i Korgen, og Ingrid gleder seg også over å kunne fortsette det gode arbeidet.
Damene ser frem til loppemarkedet fredag og lørdag 3-4. november og ønsker alle velkommen innom for en hyggelig handel og prat.
