Torbjørn Skjæran tok i mot gjestene fra  Misvær og omegn husflidslag, da de kom til Hemnesberget søndag 3. september.
Ønsket velkommen. Torbjørn Skjæran tok i mot gjestene fra Misvær og omegn husflidslag, da de kom til Hemnesberget søndag 3. september. FOTO: Tore M. FuruhattBilde 1 av 5
På Jernvaren fortalte Torbjørn Skjæran litt om krigen og krigshandlingene på Hemnesberget. Gjestene fra Misvær og omegn husflidslag lyttet interessert.
Historie. På Jernvaren fortalte Torbjørn Skjæran litt om krigen og krigshandlingene på Hemnesberget. Gjestene fra Misvær og omegn husflidslag lyttet interessert. FOTO: Tore M. FuruhattBilde 2 av 5
Gjestene fra Misvær og omegn husflidslag fikk servert lunsj, kaffe og kaker hos Baksterkailln & kokken.
Lunsj. Gjestene fra Misvær og omegn husflidslag fikk servert lunsj, kaffe og kaker hos Baksterkailln & kokken. FOTO: Tore M. FuruhattBilde 3 av 5
Huskestua brukthandel holdt åpent til ære for turistbesøket fra Misvær. For flere av gjestene endte det med handel.
Handel. Huskestua brukthandel holdt åpent til ære for turistbesøket fra Misvær. For flere av gjestene endte det med handel. FOTO: Tore M. FuruhattBilde 4 av 5
Huskestua brukthandel holdt åpent til ære for turistbesøket fra Misvær.
Butikken som har «alt». Huskestua brukthandel holdt åpent til ære for turistbesøket fra Misvær. FOTO: Tore M. FuruhattBilde 5 av 5

Ønsket å besøke Hemnesberget

Misvær og omegn husflidslag kontaktet Merete Mattson en gang i vår, og lurte på om det gikk an å få til et lite besøksopplegg. Torbjørn Skjæran hadde tatt i mot Hattfjelldal husflidslag i fjor, og var klar til å ta i mot misværingene.

Søndag 3. september kom dermed et tjuetalls turister, som ville ha en smak av Hemnes, med buss til Hemnesberget. Misvær og omegn husflidslag avsluttet en fire dagers rundreise, og kom midt på dagen fra fine dager i Meløy, Mosjøen og Hattfjelldal.

Torbjørn Skjæran hadde sagt ja til å lage et opplegg, og møtte lederen og de andre da de ankom torvet.

Historie

Først fikk reisefølget en liten «historietime» på Jernvaren, der det ble vist bilder og fortalt om Hemnesberget sin historie, handel og vandel, båtbygging og alt frivillighetsarbeid. Ikke minst den velkjente dugnadsånden som rår her på stedet.

En serie om krigen på Hemnesberget ble det også tid til. Fra Jernvaren bar det rett bort til Baksterkailln & Kokken. Der vanket det lunsj, kaffe og kaker, før de glade misværinger fikk ta turen innom Kråkeslottet med Merete Mattson til stede.

Shopping og båtbesøk

Også Huskestua brukthandel holdt åpent til ære for turistene fra Misvær. En del av mannfolkene i husflidslaget var ikke så ivrig på shoppingrunden, så de sørget Skjæran for å ta med ombord i veteranskuta Remi Ketil.

Tiden strakk ikke til for stort mer enn dette. Reiseruta var strengt lagt opp, og reisefølget hadde middag i bestilling på Nornes kro i Saltdalen til et bestemt klokkeslett.

Etter en kjapp telefon dit fikk de utsatt middagen litt, men så var det bare å haste på plass i bussen før de egentlig hadde lyst. De rakk i alle fall å uttrykke stor tilfredshet med hvordan de hadde blitt tatt imot på Hemnesberget.