Rune Oldernes (t. v.) og Asbjørn Hansen er tilsatt som «Gullsjåfør» hos Hemnes kommune.
Gullsjåfører. Rune Oldernes (t. v.) og Asbjørn Hansen er tilsatt som «Gullsjåfør» hos Hemnes kommune. FOTO: Inger-Lise Granli

«GULLRUTEN» tar deg både frem og tilbake

Hemnes kommune starter opp nå opp «GULLRUTEN», et tilbud for eldre hjemmeboende.

Det er Hemnes kommune selv som forteller om tilbudet i ei pressemelding.

Dette dreier seg først og fremst om nærbutikk-handling, der de eldre blir hentet der de bor og kjørt hjem igjen. Trenger de hjelp for å komme seg inn og ut av bolig, så får de det.

Tilbudet skal være romslig, de skal kunne bestille frisørtime, gå på kafé og lignende, noe som betyr at de ikke kan regne med å bli kjørt hjem så fort de er ferdig med å handle. De som har behov skal også få hjelp med handlingen, bære varer og så videre.

Sjåførene som er tilsatt er Rune Oldernes og Asbjørn Hansen. De to staute karene er uniformert med t-skjorter merket «Gullsjåfør», og de har også på seg et ID-kort. I tillegg har kommunen to-tre vikarer tilgjengelig, slik at de kan sikre kontinuitet i tilbudet.

De første månedene er en prøveordning, der Hemnes kommune kan finne ut om hva som fungerer og hva som eventuelt må forbedres.

Tjenesten vil bli satt i gang i uke 37.

Rutene

Ulike uker (oddetallsuker)
Leirskardalen – Brygfjelldalen – Korgen:  onsdag 10-15
Bleikvasslia og omegn: torsdag 10-15

Like uker (partallsuker)
Hemnesberget og omegn:                           tirsdag 10-14
Finneidfjord – Bjerka – Bjerkadalen:           onsdag 10-15
Valla – Baklandet:                                          torsdag 10-14

I tillegg er håpet til Hemnes kommune å få til noen lengre gullturer innimellom, men dette vil de komme nærmere tilbake til.

I pressemeldingen opplyser kommunen at passasjerene kan melde seg på handelsturene på telefon 476 20 863, mandag til torsdag klokken 09.00-12.00. Her kan de også gi beskjed dersom de allikevel ikke skal være med, eventuelt si fra til sjåføren.

Rutetidene vil også bli å finne på kommunens hjemmeside, og på de vanlige oppslagstavlene på tettstedene.

Passasjerene må betale kr 50,- tur/retur. Hemnes kommune forteller at de håper å få på plass en terminal slik at det kan betales med kort. Alternativene vil være Vipps, kontanter eller regning i etterkant.