Hans Majestet Kong Harald og Hennes Majestet Dronning Sonja kommer til Hemnes mandag 5. juni.
Kongeparet. Hans Majestet Kong Harald og Hennes Majestet Dronning Sonja kommer til Hemnes mandag 5. juni. FOTO: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoffBilde 1 av 2
Kongeskipet K/S Norge.
På Hemnesbesøk. Kongeskipet K/S Norge. FOTO: Rune FuruhattBilde 2 av 2

Kongeparets Hemnesbesøk

Det nærmer seg kongebesøk i Hemnes, der Hans Majestet Kong Harald og Hennes Majestet Dronning Sonja gjester kommunen for første gang.

Kongeparet ankommer Hemnesberget med Kongeskipet K/S Norge mandag 5. juni, og i den forbindelse har Hemnes kommune lagt ut en del praktisk info som gjelder dette på sine hjemmesider.

Folkefest

Alle som har båt, er velkommen til å følge skipet i sin ferd mot Hemnesberget. Skipets posisjon kan du finne på nettstedet marinetraffic.no.

Kongeparet vil gå i land på gjestebrygga ved Båtstua klokken 10.00, og derfra går de til Sjøgata hvor det er satt opp scene. Der blir det presentert en flott forestilling, som skal gi et innblikk i Hemnes kommunes historie og kultur.

Dette arrangementet varer frem til klokken 11.30, og kongeparet vil da returnere til Kongeskipet.

Hemnes kommune forteller videre at flere detaljer rundt programmet vil bli offentliggjort 30. mai, og de oppfordrer folk til å være med. «Vi håper så mange som mulig velger å overvære denne unike begivenheten, og bidra til en skikkelig folkefest på Hemnesberget. Hele arrangementet skjer i området Sjøgata og Havnehagen», heter det fra kommunen.

Parkering

Det forventes at det vil være stor interesse for å delta i begivenheten, og at det derfor er viktig med informasjon om både adkomst og parkering på Hemnesberget 5. juni.

Fastboende på Hemnesberget oppfordres til å la bilen stå hjemme og gå til området.

De som kommer med egen bil, vil bli henvist til parkering i området oppe ved skole, idrettshall og kirke, og det vil være begrenset med plasser i sentrum. Torvet blir åpent for fri ferdsel og delvis parkering.

Busser henvises til bussparkering ved Best/Ranheimbrygga.

I perioden 29. mai – 5. juni blir det skiltet parkeringsforbud i Sjøgata, og det vil også skiltes for endret kjøremønster hele perioden på grunn av rigging og forberedelser.