Prisstigningen på dagligvarer er blitt merkbart for de aller fleste, og nå følger også lokalavisa etter...(illustrasjonsbilde)
Stadig dyrere. Prisstigningen på dagligvarer er blitt merkbart for de aller fleste, og nå følger også lokalavisa etter...(illustrasjonsbilde) FOTO: Heiko Junge / NTB

Avisa blir litt dyrere

Inflasjonen er noe alle har merket, nå rammer det også lokalavisa.

Avisa Hemnes justerte sist prisene i 2021, da et månedsabonnement økte med en femmer.

– Vi har forsøkt å holde prisen nede over mange år, og vi er nok langt billigere i dag enn da vi startet for drøyt 10 år siden, om vi justerer for prisstigningen. Samtidig har vi økt volumet med antall saker kraftig, og nå har vi nye saker ute på nettavisa daglig. Den digitale utgaven har kostet 3,50 pr dag, det er billig! mener daglig leder og ansvarlig redaktør, Knut Martinsen.

Nå har imidlertid økte kostnader blitt vonde å leve med uten å gjøre noe.

– Det har dessverre vært en svært stor prisøkning på trykking, distribusjon og de aller fleste kostnader. Kostnaden med å lage en papiravis har økt med 40 prosent på de to siste årene, det merkes godt, innrømmer redaktøren.

Prisøkningen skjer med virkning fra 1. juni, og blir på ca. 8 prosent, noe mer for papirutgaven.

– Det er mindre enn prisstigningen fra sist vi justerte prisene, og vi lover å være aktuelle og produktive, så reelt sett skal leserne få mer valuta for pengene enn noen gang. Papiravisa har også blitt tykkere de siste par årene, i gjennomsnitt har vi fem sider mer med aktuelt stoff enn før.

Justeringen innebærer at et digitalt månedsabonnement øker til 115 kroner, eller 1.300 kroner for et helt år. Skal du ha papirutgaven i tillegg blir prisene henholdsvis 145 kroner og 1.700 kroner.

– Det betyr 3,75 pr dag for den digitale utgaven, er det mulig å kjøpe noe for 3,75 egentlig?

Redaktøren minner på om at avisa finnes på app, både på Android og Iphone eller Ipad.

– Jeg anbefaler alle å installere appen vår, den finnes i App Store eller Play Butikk, alt etter hva slags telefon eller nettbrett du har. Her logger du enkelt inn og finner alle sakene våre, også eavisa med arkiv helt tilbake til oppstarten vår.

En rask sjekk viser at 3,75 rekker til knapt to ruter på melkesjokoladen.

– Og det er ikke sunt engang, kommer det fra redaktøren like før avisa sendes til trykk.

Abonnement kan tegnes til «gammelpris» ut måneden.

I dag er det 10 år siden første utgave av Avisa Hemnes