Skredet ved Sundslia skjedde på en plass der det tidligere ikke har gått skred.
Nytt skred. Skredet ved Sundslia skjedde på en plass der det tidligere ikke har gått skred. FOTO: Roar RabliåsBilde 1 av 3
Denne basestasjonen i Korgen sentrum er nå ute av drift etter vanninntrengning og strømbrudd.
Ute av drift. Denne basestasjonen i Korgen sentrum er nå ute av drift etter vanninntrengning og strømbrudd. FOTO: Knut MartinsenBilde 2 av 3
Raset i formiddag gikk i et område som tidligere har vært ansett som trygt.
Ras i Sundslia. Raset i formiddag gikk i et område som tidligere har vært ansett som trygt.Bilde 3 av 3

Uværet: Sørperas i Sundslia og manglende mobildekning i Korgen

Telenors basestasjon for mobiltelefoni i Korgen er ute av drift grunnet oversvømmelse. Været har også medført et ras ved Røssvatnet.

Raset ved Sundslia i Nordvatnet av Røssvatnet gikk i formiddag. Det er nå ryddet opp, og veien er igjen åpnet. Både fastboende og brøytemannskap forteller at de aldri har opplevd skred på dette stedet tidligere.

I dag har de fleste i Korgen-området merket at mobiltelefonen ikke helt har spilt på lag. Det har vært svært dårlig eller ingen mobildekning.

Pressesjef hos Telenor, Anders Krokan, forteller at årsaken er en basestasjon som er ute av drift.

– Det stemmer at området har redusert mobildekning. Det er en feil på basestasjonen i Korgen, etter et uhell i natt. Det har vært vanninntrengning, og dette har medført at strømmen har gått. Vi har hatt folk på stedet, men feilen er så omfattende at vi må få nye deler på plass. Disse er bestilt, men feilen kan tidligst bli rettet i morgen torsdag, forteller han.

– Denne saken har høy prioritet, men vi kan ikke garantere når senderen er i drift igjen. Vi har en basestasjon i Vargberget som gir dekning, men det vil være områder med mangelfull dekning, avslutter Krokan.

De fleste mobiltelefoner i dag har det som kalles wifi-tale. Da kan man oppnå mobildekning når man er tilknyttet en lokal bredbåndsruter.