. FOTO: PxHere.com

Biblioteket på Hemnesberget

Til vår store fortvilelse er biblioteket vårt ofte stengt. Ivrige lesere går ofte en bomtur med veskene fulle av lånte bøker de ikke får levert, eller de får ikke lånt nye. Og kommer stort sett alltid til stengte dører. Biblioteket er ikke bare en plass der man låner bøker.

Det er også et møtested og en plass der flere benytter seg av PC-en. Ikke alle har datamaskin hjemme. Selv leser jeg ofte lokale aviser der, og får informasjon om nye bøker og forfattere.

Er det virkelig ikke mulig å skaffe en vikar til biblioteket ved sykdom og lignende? Det måtte vært en ypperlig praksisplass for eksempel for ukrainere som vil integreres. Har kommunen virkelig ikke råd til å skaffe en vikar?

Det finnes mange ressurser å ta av, mennesker fra andre land og uføre som gjerne vil bidra i samfunnet. Og biblioteket er viktig, la oss få beholde det!

Elisabeth Engkvist