I 10 år har han sittet i redaktørstolen i Avisa Hemnes. Vi har tatt en prat med Knut Martinsen for å høre hva han har erfart på disse årene.
Det er 10 år siden ideen om å starte avis ble gjort til virkelighet, og det første nummeret av Avisa Hemnes kom ut. Siden da har mye skjedd, men bautaen i avisa, også kjent som redaktør Knut Martinsen, har stått stødig gjennom alle forandringene og har nå svart på noen spørsmål om tiden som har gått.
– Hvorfor ble Avisa Hemnes startet, og hvordan havnet du som redaktør?
– Den ble startet fordi noen gikk rundt og trodde det skulle gå an å starte papiravis. Terje Ånonli og Chris Erik Haugli var vel de som først snakket om det. De tok kontakt med meg fordi jeg dreiv med regnskap, og ville ha litt råd. Jeg ble da med på dette og solgte regnskapsbyrået i løpet av det året. Da passet det greit å sitte i redaktørstolen en stund, og der har jeg faktisk blitt sittende.
– Hva gjør at du har fortsatt i 10 år?
– Man lærer noe nytt hver dag. Jeg er veldig opptatt av samfunnet og det som skjer i samfunnet. Å jobbe i en lokalavis er kanskje det mest spennende man kan gjøre da. Man kommer borti alt av politikk, samfunn, barn og eldre. Det er ingen kjedelige dager.
– Hva var de største utfordringene da, og hva er de nå?
– Da var det at vi strengt tatt ikke visste hva avisdrift var. Vi hadde ikke erfaring, og trodde det skulle gå bra, og da gjør det ofte det. Utfordringene nå går på at vi ikke vet hva avisdrift er i morgen, men det går det vel helst bra da også.
– Hva er det beste og verste med å være redaktør i Avisa Hemnes?
– Det beste og det verste er deadline. Jeg solgte regnskapsbyrået fordi jeg var lei av tidsfrister. Nå har vi egentlig flere deadliner hver dag. Det skaper adrenalin og stress, på godt og vondt.
– Fortell tre ting du har lært på disse årene.
– Sitatstrek. Det visste jeg ingenting om før jeg dro på kurs. Jeg har lært at alle mennesker er så spennende at de går an å skrive portrett om. Alle mennesker har noe spennende og unikt ved seg. Og så har jeg lært at det legges ned utrolig mye frivillig arbeid i Hemnes. Jeg visste det var mye, men ikke så mye. Det er det som gjør Hemnes til en god plass å være.
– Hvordan ser Avisa Hemnes ut om 10 år.
– Da tror jeg ikke det finnes papiravis igjen i Norge, alt er digitalt. I dag er det mobiltelefon som er mest brukt til å få med seg nyhetene og det som skjer, men kanskje det er noe helt nytt om ti år. Det er ikke så viktig hvilken plattform man får det på, det som er viktig er innholdet. At det er etterrettelig, og ikke falske nyheter.
Knut om Hemnes
– Hva er det beste med Hemnes?
– Mangfoldet. Det det er mulig å oppleve i Hemnes, fra smul sjø til evig snø oppsummerer det bra. Og så er det flotte mennesker her også.
– Hvilken hemnesværing fortjener en stor bukett blomster?
– Jeg er ikke så flink med blomster, men nå jeg endelig har anledning til å gi kjerringa blomster så gjør jeg det. Så har jeg en til gode.
– Hva greier du deg ikke uten i Hemnes?
– Jeg synes synd i de som bodde i Hemnes før da hele Røsvatnet tilhørte Hattfjelldal kommune. Vi greier oss ikke uten Røsvatnet.
– Du får endre en ting i Hemnes. Hva?
– At innbyggerne i Hemnes begynner å se på Hemnes som en enhet. At man kan forstå at det som er bra for en del av kommunen gagner resten også.
– Smul sjø eller evig snø. Hva er din favorittplass i Hemnes?
– Som Hemnesfolk flest er det hytta på Røsvatnet.