Lørdag kan løpeglade og turglade slå seg løs på Korgfjellet. Korgen IL arrangerer Korgfjelløpet for andre gang.
Korgfjelløpet ble arrangert for første gang i fjor. Lørdag 27. august er det duket for en ny rundt. Korgen IL er arrangør, og håper på velvilje fra værgudene, og at løpsglade og turglade folk kommer for å delta og heie rundt om kring i løypa, og lover et enkelt og uhøytidelig arrangement.
Idrettslaget lover fine premier til deltakerne:
– Det er gavekort og gavepremier. Alle barn får premie. Ellers trekkes det noen premier blant deltakere, og de beste i konkurranseklassen får. Det blir trolig bare dame- og herreklasser.
Så lenge man kan gå 5 km, kan man delta
– Til helga skal Korgfjelløpet arrangeres for andre år på rad. Fortell litt om hva Korgfjelløpet er og hvem det passer for:
– Det er et terrengløp som følger den oppmerkede turstien på Murfjellet som Korgfjellets Venner laget for et par år siden. Det er en rundtur med start og mål ved Korgfjellet Fjellstue. Den lengste runden er 8 km, men man kan ta en avstikker på 5 km. Det er både et konkurranseløp og et løp eller en tur for de som vil ta det i eget tempo, gjerne med familien. Så det er både for de sprekeste og for de som bare vil komme seg ut.
– Hva kreves av løperne for å stille?
– Så lenge man kan gå 5 km kan alle delta, uansett alder. Terrenget er kupert, men ikke bratt. Det meste av stien er tørr. Det er lagt klopper på de bløteste partiene.
– I fjor hadde dere femti deltakere, hvor mange satser dere på å ha stillende til start denne gangen?
– Vi håper på en dobling. Vi har allerede noen forhåndspåmeldte, men de fleste melder seg som regel på like før start.
– Det har vært arrangert løp flere steder i kommunen og omegn i det siste, tenker dere at det er rom for Korgfjelløpet også, og hva gjør eventuelt at det skiller seg ut?
– Vi hadde et løp under Korgen Sommerfestival med mer enn 40 deltakere, i all hovedsak deltakere fra Korgen og Bjerka. Dette er et arrangement vi tror fanger noe bredere. Vi har allerede påmeldte fra Rana, Hemnes, Vefsn og Alstahaug. På tross av mye uenigheter på Helgeland kan alle møtes i fred og fordragelighet på Korgfjellet.
– Har du testløpt løypene, og kan du beskrive løypeprofilen kort?
– Jeg har gjort noen testløp, men klarte dessverre ikke å kvalifisere meg. Jeg må nok bare holde med til rollen som tidtaker i stedet.
Løypen starter ganske flatt den første kilometeren, før man begynner på stigningen på ca 100 meter opp Murfjellet. Når man kommer opp til Villmogulltjønna skiller 5- og 8 km seg. På Murfjellet er litt kupert, men ikke de store høydeforskjellene.
– Tenker dere at det er bærekraftig med slike løp i terrenget?
– Løpet går etter en mye brukt tursti, så selve løpet vil ikke sette noen ekstra spor i terrenget. Noen av de mest brukte turområdene har de senere år forårsaket noen stygge sår i naturen. Men det er heldigvis er det som en effekt av at flere har kommet seg ut og i aktivitet. Her er det lagt ut klopper og merket et bestemt område for å holde mengden av turgåere på en fast trase. Dette har gjort at naturen har berget seg bra, samtidig som mange får gleden av å komme seg ut i et lett tilgjengelig turområde.
Børge om Hemnes
– Hva er det beste med Hemnes?
– Nærhet til fjell og turområder
– Hvilken hemnesværing fortjener en stor bukett blomster? Hvorfor?
– Det må være alle de frivillige som bidrar i diverse lag og foreninger. I forbindelse med Korgfjelløpet må det fra Korgen IL Skigruppen i særdeleshet nevnes Roar Krutådal og Børge Ottermo.
– Hva greier du deg ikke uten i Hemnes?
– Går ikke an å bo på en plass uten fjell.
– Du får endre en ting i Hemnes. Hva?
– Ikke så mye jeg vil endre på. Vi har det rimelig bra her. Flere skulle bare oppdaget det, så vi klarte å opprettholde befolkningen.
– Smul sjø eller evig snø. Hva er din favorittplass i Hemnes?
– Korgfjellet, spesielt om vinteren.