Sist Arctic Race of Norway gjestet Hemnes kommune, I 2016, traff det på sommerens våteste og kaldeste dag.
ARN. Sist Arctic Race of Norway gjestet Hemnes kommune, I 2016, traff det på sommerens våteste og kaldeste dag. FOTO: Bjørn Sverre Falch

Trenger flere frivillige:

– Bli en del av årets Arctic Race, og tjen penger til klubben din!

Torsdag 11. august får Hemnes kommune igjen besøk av verdenseliten på sykkel, da sykkelrittet Arctic Race of Norways første etappe både starter og kommer i mål på Mo i Rana.

Korgfjellet blir løypas høydepunkt, og her passerer de både på tur til og fra Vefsn. Syklistene skal sykle tur/retur gjennom kommunen i tidsrommet 11.45 til 14.30, men veiene blir helt eller delvis stengt i tidsrommet mellom klokken 10.00 og 15.45. Dette gjelder både E6, Korgfjellveien, Baklandsveien og noen andre lokale veier.

Årets ritt er det tiende i rekken, og i Hemnes kommune vil rittet dra gjennom Finneidfjord og Bjerka via E6, for så å følge Baklandet inn til Korgen sentrum forbi samfunnshuset. Herfra begynner stigningen over Korgfjellet, før rytterne gjør en runde rundt Elsfjord og setter kursen med retur til Mo i Rana, der det er målgang. Rittet følger stort sett samme trasé på returen, med unntak av at det er lagt inn en avstikk gjennom Finneidfjord sentrum.

I en pressemelding fra Hemnes kommune fremgår det at kommunen har behov for et stort antall frivillige i forbindelse med arrangementet.

Trenger vakter

Sykkelrittet har etablert seg som en internasjonal konkurranse på høyt nivå, og tiltrekker seg oppmerksomhet fra hele verden. Flere Tour de France-lag og mange av verdens største sykkelstjerner deltar i sykkelrittet, som går over fire dager og i år avsluttes med målgang i Trondheim.

Andrew B. Amundsen i Hemnes kommune forteller i pressemeldingen at det vil være behov for 70 frivillige løypevakter. Disse vil ha ansvar for å holde traséen gjennom Hemnes fri for biltrafikk mens rittet pågår. Løypevaktene vil stå ved fysiske sperringer i veikryss og langs veiene.

– Alle over 16 år kan bli løypevakt. Disse skal gjennomføre et digitalt kurs i forkant, og vil få god informasjon om oppgaven, forteller Amundsen.

– Som takk for innsatsen vil Hemnes kommune betale 800 kroner til et lag eller en forening som du selv velger, så her er det muligheter for å fylle på klubbkassene, legger han til.

Alle som stiller opp er også lovet en jakke fra Arctic Race of Norway.

Det er Rana kommune som administrerer frivillige til arrangementet, og du kan finne mer informasjon og link til påmelding her.