Slik så IPAS Sport for seg at en flerbrukshall i Korgen kunne fremstå.
Flerbrukshall. Slik så IPAS Sport for seg at en flerbrukshall i Korgen kunne fremstå. FOTO: Roar B. MonsenBilde 1 av 2
Slik så det første utkastet til flerbrukshall i Korgen ut. Illustrasjonen er hentet fra en PowerPoint Korgen IL brukte da de presenterte prosjektet.
Flerbrukshall. Slik så det første utkastet til flerbrukshall i Korgen ut. Illustrasjonen er hentet fra en PowerPoint Korgen IL brukte da de presenterte prosjektet. FOTO: Korgen ILBilde 2 av 2

Idrettshall i Korgen?

Nok en håndballsesong er over, og jeg kan med hånda på hjertet si at jeg er lettet. Ikke fordi jeg ikke liker å spille håndball, det elsker jeg, men jeg er drittlei av å sitte i bil time etter time. År etter år. I mitt unge liv har jeg tilbrakt mellom 200-300 timer for å komme meg på trening. Og da trener vi bare 1 gang i uka! Helst skulle vi jo trent minst 2 ganger, men foreldrene våre har ikke kapasitet til mer kjøring. Ikke er det plass til oss i hallen heller.

Jeg ønsker meg hall i Korgen
Fritidstilbud er viktig for alle. Hvis barn og unge ikke har gode fritidstilbud, vil de kanskje heller bruke tiden sin på andre, mer uheldige aktiviteter. Det er derfor det er SÅ viktig å skape et sted hvor barn kan møtes og være mer fysisk aktiv.

Bra for psyken
Ikke bare er det bra for det fysiske, men psykiske også. Forskning viser også at trening og aktivitet er viktig for utvikling av hjernen vår. Fysisk aktivitet gir høyere IQ og bedrer stressmestringen. Du blir mer kreativ og du reduserer risikoen for depresjon. «Hadde fysisk aktivitet vært en pille, ville alle tatt den», hevder hjerneforsker Ole Petter Hjelle.

Bedre samfunn
Som vi alle vet, har ikke Korgen mye å by på når det gjelder fritidstilbud. For å gjøre Korgen til et mer attraktivt sted for tilflyttere, mener jeg at flere fritidstilbud og idrettshall er avgjørende. 

Bærekraft?
Dette er ikke bærekraftig! Vi ungdommer har lært om bærekraft på skolen, og jeg mener at å sende biler til Hemnes flere ganger i uka er det stikk motsatte. Hvis vi tenker på de som bor i Bleikvasslia, så bruker de mer tid i bilen enn i hallen. Det er ikke mye bærekraftig å pendle i to timer for å trene i én.

Konkurranse mellom tettstedene?
Det er nok en misoppfatning at det er konkurranse imellom Korgen og Hemnesberget om å ha flest tilbud. Dette mener jeg er feil, fordi hall i Korgen vil frigi mer treningstid til de som bor på Hemnesberget. De slipper å dele hallen sin med Korgen, Bjerka og Bleikvasslia.

Kjære politikere
Da moren min var ung ønsket hun også seg hall i Korgen. Dette er nå tretti år siden, og vi ser jo hvor langt vi har kommet. Det er for sent for meg også. Men jeg ønsker at mine barn, og kanskje deres barn kan vokse opp med hall i Korgen. Ellers tror jeg ikke at min framtidige familie kommer til å bo her!

Olea Evjen Kristiansen (13 år),
Elev ved Korgen sentralskole