I forbindelse med krigsminnemarkeringen 16. mai fikk Lions Club Hemnesberget et ærefylt og viktig oppdrag.
Lionsklubben på Hemnesberget fikk spørsmål om de kunne påta seg oppgaven med å lage lunsj til gjestene, og var snare med å takke ja til oppdraget.
Det var da 10 gjester, inkludert tre menn fra Scots Guards, som skulle få en pust i bakken under den flotte markeringen på Hemnesberget.
Arrangørene hadde lagt opp et spennende program for gjestene, som også innebar lunsj på Båtstua klokken 13.00.
Under ledelse av Roger Stensen var det tre mann til fra klubben som allerede 15. mai startet forberedelsene. Menyen skulle bestå av forrett, varm lunsjrett samt dessert.
Med militær presisjon ankom gjestene Båtstua, hvor hvor de ble mottatt av «matkomitéen».
Menyen
Forretten var lodderogn, toppet med rømme og rødløk. Selve varmretten var bacalao, laget etter gammel oppskrift fra Asbjørn Solhaug. Til dessert tryllet Roger Stensen fram god gammeldags sagogrynspudding med rødsaus. Selvfølgelig var det annen drikke til, samt kaffe til desserten.
Lederen for kokkelaget ønsket gjesten velkommen til bords og presenterte menyen på engelsk. Noe som alle tilsynelatende forsto.
Høytidelighet og historiefortelling
Vår egen ordfører, Paul Asphaug, passet anledningen til å gi de utenlandske gjestene en gave fra Hemnes kommune
Steinar Jørgensen var også en av gjestene. Som den historieforteller han er ga han gjestene mer detaljerte fortellinger fra krigshandlingen på Hemnesberget. Han kunne også vise bilder fra krigshandlingen.
Gjestene satt stor pris på å få et slikt pust i bakken, samtidig som de spist en god lunsj. De ga uttrykk for at denne lunsjen var helt perfekt, og at rammen og intimiteten med så få til stede var fin og minnerik.
Kokkene som nå følte seg som et kokkelandslag var veldig fornøyd med dette oppdraget. De snakket et øyeblikk om å åpne et spiste på Hemnesberget. Men det gikk over etter hvert!