Hilde Aulie er provosert av den voldsomme prisøkningen som HBS kom med rundt årskiftet 2021. (Arkivbilde)
Provosert. Hilde Aulie er provosert av den voldsomme prisøkningen som HBS kom med rundt årskiftet 2021. (Arkivbilde) FOTO: Knut Martinsen

Brev fra en provosert leietaker

Jeg har sjelden blitt så provosert og «inderlig forbanna» som over deler av saken i Avisa Hemnes i dag (torsdag 12. mai, red. anm.) om at Hemnes Boligstiftelse anker husleiedommen.

Jeg blir ikke opprørt av anken i og for seg, for alle har rett til å anke dom fra tingretten. Det som provoserer meg er et avsnitt fra Avisa Hemnes; «NYE MOMENTER… [sic} Det hevdes blant annet at HBS har påtatt seg vidtgående plikter overfor leietakere som betinger høyere leie enn ellers i markedet».

Jeg har nå bodd i en liten enebolig på Markusmoen i snart 20 år. Eid av HBS. Jeg er en av de som kan komme inn på ordinært boligmarked, men synes at å bo på Markusmoen i en liten enebolig på en flate er supert!
Det har jo ikke vært overflod av små eneboliger på en flate til salgs i Korgen!

Men, til saken: HVA ER DE VIDTGÅENDE PLIKTER som HBS har gjort for meg, som tilsier at husleia skulle stige fra 7.159 kr i 2020 til 8.828 i april 2022?

Husleieloven sier klart at kommunale avgifter skal være med i husleia. Da er det KUN brøyting og strøing av tjenester jeg mottar, som ikke er spesifisert. Det står også klart i husleieloven at uten avtale om fellesutgifter, er fellesutgifter ulovlige!

SÅ HVA ER DE VIDTGÅENDE PLIKTER som rettferdiggjør min husleie???

Svar ønskes!

Helst i Avisa Hemnes, men privat går også bra…

Hilde Aulie,
Bjørkvn. 14 d