Helga 12. – 13. februar er det klart for Lions Røde Fjær-aksjon. Denne gangen går innsamlingen til Beitostølen helsesportssenter.
LC Hemnesberget er selvfølgelig med på dette flotte tiltaket. Men denne gangen satser de ikke på bøssebærere rundt om til husstandene.
Lørdag 12. og søndag 13. februar er aksjonshelg for den nasjonale bøsseaksjonen. Noen klubber har trykket opp tusenvis av flyere som de velger å distribuere i postkasser.
LC Hemnesberget vil også ta i bruk flyere som legges ut til alle husstander på Hemnesberget. Her vil det være opplysninger om hva bidragene går til. Også bankkontonummer og vipps nummer som kan benyttes til innbetalinger vil fremgå av dette.
Klubben vil også distribuere dette på sine (Facebook) FB side slik at flere kan bidra.
– Alt av materiell er nå klart, og vi satser på å få lagt dette ut i postkassene i løpet av torsdag 11. februar, forteller Hallgeir Brun, som er leder for Røde Fjær aksjonen i LC Hemnesberget.
– Det også viktig å si at det ikke bare er dagene 12. – 13. februar som folk kan betale inn sine bidrag. Det er fullt mulig å betale inn både før og etter disse datoene. Dette gjøres da ved å bruke bankkonto og vipps som Lions angir, legger han til.
– Vi håper at folk tar i mot denne utfordringen, og støtter årets Røde Fjær aksjon, sier Brun til slutt.
Stort bidrag fra LC Hemnesberget
Klubben på Hemnesberget har allerede vedtatt å gi et bidrag på kr. 25.000,- fra vår klubbkasse.
– Beitostølen har jo vært et Lions prosjekt helt fra starten av i 1970. Vår klubb har i alle år vært med på Røde Fjær aksjonene, og i år er det ekstra spennende når vi forsøker oss med digital innsamling.
– For en liten klubb som vår er det vi nå bidrar med et stort og fint beløp. Her kan jeg jo også nevne at vi i løpet av 2020 – 2021 har gitt lokale bidrag på ca. kr. 20.000,- . Vi var blant annet med på å støtte Hemnes Historielag med kr. 10.000,- til prosjektet med å filme hurtigruteskipet Nord Norge, forteller Asbjørn Solhaug, som er kasserer i LC Hemnesberget.
– I tillegg er vi med på å gi bidrag til nasjonale og internasjonale prosjekter hvor Lions er med, forteller Solhaug.
Paraidrettens vugge
Det er ikke alle som er klar over at Beitostølen helsesportssenter (BHSS) kalles for para-idrettens vugge. Den mest profilerte personen som aktiv parautøver, og som har hatt flere gode opphold på BHSS, er Birgit Skarstein. Hun benytter enhver anledning til å fremsnakke institusjonen og hvilken betydning de mange opphold hun har hatt for hennes liv og utvikling.
Under åpningsseremonien for VM i snøsport for parautøvere nå i januar, hilste direktør Astrid Nyquist fra Beitostølen og BHSS, der grunnlaget for parasporten ble lagt for 60 år siden, ved at den blinde pioneren Erling Stordahl oppdaget at skispor kunne være veien til skiglede og opplevelse av frihet.
Dette ble starten for en rekke skikurs for blinde og funksjonshemmede, som videre ledet til det unike arbeidet i foreningen Ridderrennet, og ikke minst grunnlaget for opprettelsen av verdens første helsesportsenter, der parasport daglig brukes og utvikles innenfor rehabiliteringstilbudet som gis til barn, ungdom og voksne uavhengig av funksjonsnedsettelse, etnisitet eller bosted.
I sin hilsen til arrangørene trakk Nyquist fram behovet for utstrakt samarbeid med idretten for å skape like muligheter for deltagelse i aktivitet og idrett for alle.
Dekker hele landet
Vi registrerer at alle som får mer informasjon om BHSS og hva de gjør for hvem, blir alle uten unntak både begeistret og enda mer positive til å bidra til aksjonen. Mange klubber har besøkt BHSS og flere kan komme.
Det er særdeles viktig å få frem at BHSS tar imot brukere fra hele landet. Dette er et viktig argument når folk kommer med kommentarer om at BHSS ligger langt unna der de selv bor. BHSS hjelper alle – uansett hvor de bor!
BHSS ble bygget i 1970 takket være det økonomiske bidraget fra den første Lions Røde Fjær aksjonen i 1966. Ildsjelen Erling Stordahl bidro til at det norske samfunnet på 1960-tallet gjennomgikk en holdningsendring i synet på funksjonshemmede, og på deres rett til å leve et aktivt og sosialt liv fylt med arbeid, kultur, idrett og friluftsliv. Det er ingen tvil om at BHSS har vært en suksess. Senteret har oppnådd faglig anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt.