– De vanligste grunnene til at kriminelle får plantet skadevare, som løsepengevirus, er eposter som forsøker å lure mottakeren til å laste ned ondartet innhold i vedlegg eller web-lenker, eller at de tar over ansattes brukerkontoer, såkalt kontokapring, sier administrerende direktør i NorSIS, Lars-Henrik Gundersen. (Illustrasjon)
Rapport: Hundretusener av norske arbeidstakere sliter med å mestre viktig datasikkerhet. – De vanligste grunnene til at kriminelle får plantet skadevare, som løsepengevirus, er eposter som forsøker å lure mottakeren til å laste ned ondartet innhold i vedlegg eller web-lenker, eller at de tar over ansattes brukerkontoer, såkalt kontokapring, sier administrerende direktør i NorSIS, Lars-Henrik Gundersen. (Illustrasjon) FOTO: Lise Åserud / NTB

Rapport: Hundretusener av norske arbeidstakere sliter med å mestre viktig datasikkerhet