Postbudene i Nord-Norge kjemper mot været

– Postbudene kjører kun om det er forsvarlig, sier Posten om værutfordringene i nord. I Beiarn, Lofoten, Finnsnes og mange andre steder uteblir posten i dag.

Det siste døgnet har kraftig vind, regn, is og glatte veier ført til innstilte båtruter, stengte bruer og stengte veistrekninger. Værforholdene gjør at posten kan bli forsinket med opptil to døgn enkelte steder. Det gjelder alt fra brev og pakker til reklame, aviser og gods – blant annet medisin.

– Vi forsøker etter beste evne å få levert ut all post, men hensynet til værforholdene og sikkerheten til de ansatte må komme først. Flere steder er det nå både uforsvarlig og praktisk umulig å få levert ut dagens post. Det vil derfor bli forsinkelser i utsatte områder, sier pressesjef Kenneth Tjønndal Pettersen i Posten.

Forsinkelsene blir størst i Lofoten, Vesterålen og ytre strøk, inkludert Senja. Det kan også bli forsinkelser i Rana, Narvik, Steigen, Brønnøysund, Finnsnes, Indre Troms og Harstad.

– Så å si samtlige båtruter på Helgeland er kansellert, så det blir ingen post til øyene på Helgeland i dag, sier pressesjefen.