Å ta stikkontakten inn og ut på varmtvannstanken øker slitasjen og faren for at noe skal gå galt.
La den stå i. Å ta stikkontakten inn og ut på varmtvannstanken øker slitasjen og faren for at noe skal gå galt. FOTO: Shutterstock / NTB Tema

Hold varmtvannstanken varm

Er det lurt å trekke ut støpselet til varmtvannstanken for å spare strøm? Nei, konkluderer en artikkel på Huseierne.no.

Huseierne har spurt de største produsentene av varmtvannstanker, som påpeker at å ta stikkontakten inn og ut øker slitasjen og faren for at noe skal gå galt.

Det er dessuten en annen viktig grunn til å la varmtvannsberederen stå på: Faren for legionella. Legionellabakterier kan vokse i varmtvannsberederen dersom vannet ikke holder høy nok temperatur. Vannet i varmtvannsberedere bør holde minst 70 grader for å forebygge risiko for legionellasmitte.

En varmtvannstank som står på hele tiden, vil sørge for at temperaturen er høy nok til å hindre oppblomstring av bakterier. Skrur du den til stadighet av, må du forsikre deg om at temperaturen kommer opp igjen på høyt nok nivå før du tar deg en dusj, påpeker Huseierne.