Vinmonopolet ber kundene om å planlegge årets julehandel.
Vinmonopolet ber folk planlegge julehandelen. Vinmonopolet ber kundene om å planlegge årets julehandel. FOTO: Gorm Kallestad / NTB

Vinmonopolet ber folk planlegge julehandelen

Det går mot tidenes juleinnspurt på Vinmonopolet. De ber kundene om å planlegge årets julehandel for å unngå lange køer og glisne butikkhyller.

Vinmonopolet opplyser at det kan gå mot kunderekord de siste to ukene før jul – og oppfordrer nå kundene om å ta årets julehandel en formiddagstime tidlig i uken før den 15. desember.

– Vår klare anbefaling er at folk planlegger årets julehandel og får den unna tidligst mulig. Alle er tjent med det, sier, sier administrerende direktør Elisabeth Hunter.

I fjor startet mange med juleinnkjøpene i midten av november, men slik er det foreløpig ikke i år.

– Nå er folk tilbake til tradisjonelle handlevaner, og fortsetter dette noen uker til får vi tidenes mest hektiske juleinnspurt på Polet med drøyt 2,5 millioner kunder til sammen i uke 50 og 51, sier Hunter.

– Vi håper å kunne flytte 500.000 av disse til uke 48 og 49.

Normalt utsetter mange julehandelen på Vinmonopolet til siste uke før julaften. Om mange skulle gjøre det i år, kan køene bli lange og hyllene tidvis glisne, advarer Vinmonopolet.

(©NTB)