I november og desember i fjor reparerte forsikringsselskapene parkeringsskader for 166,6 millioner kroner. De venter langt høyere tall i år.
Bulketid. I november og desember i fjor reparerte forsikringsselskapene parkeringsskader for 166,6 millioner kroner. De venter langt høyere tall i år. FOTO: Ørn E. Borgen / NTB Tema / NTB

Venter mye bulking

Ukene fram mot jul er høytid for småbulking av biler. I fjor var det en markant nedgang, grunnet pandemi og koronatiltak, men med en mer normalisert hverdag tror forsikringsselskapet If det vil bli som det pleier i forhjulstiden.

– Nå er trafikken ute i samfunnet tilbake til normalen, så vi venter en økning i småbulkinger knyttet til julehandelen. Hektisk innspurt mot jul, stress og overfylte parkeringshus hvor alle kappes om å parkere nærmest mulig inngangsdøra, er årsaker som går igjen i førjulstiden, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If i en pressemelding.

Tellinger viser at trafikken i for eksempel Oslo er på samme nivå som før pandemien.

Clementz oppfordrer folk til å samle innkjøpene og kutte ned på bilkjøringen, eventuelt velge tidspunkter mer færre folk på kjøpesentrene.

– Å bruke kollektivtrafikk eller å gå til butikken er også lurt, men det krever litt planlegging og litt smart handling. Bra for miljøet, sier Clementz.

(NTB)