Ungdomsskoleelevene fra Korgen og Bleikvasslia møttes for en hel skoledag med kreativitet og innovasjon.
Ungt Entreprenørskap har denne uken invitert ungdommer fra kommunen til å delta på innovasjonscamp der kreativiteten skulle testes og utforskes videre.
– Vi tenker 60 000 tanker i løpet av en dag, forteller rådgiver fra Ungt Entreprenørskap Øyvind Bakke Myrflott.
– Det høres kanskje veldig mye ut, men tingen er at 90% av de tankene er de samme som vi tenkte i går, fortsetter han.
Det kommer frem fra introduksjonen at kreativiteten synker drastisk ettersom man blir eldre. Som barn er man tydeligvis på sitt aller mest kreative. Da er det kanskje ganske lurt å la barn og unge komme opp med nye, spennende og innovative ideer på innovasjonscamp!
Hverdagsproblemer
Elevene ble delt inn i grupper for å løse en «case», eller et hverdagsproblem. Med helt frie tøyler, gikk de løs på oppgaven. Noen kastet seg over den med en gang, mens andre måtte tenke og gruble lenge før de landet en ide. På slutten av dagen skulle oppgaven presenteres for en jury, der den mest kreative ideen skulle kåres.
Magnetplate for fjernkontrollene
En guttegruppe i 9. klasse kom opp med en ide der en magnetplate skulle hjelpe eldre å holde kontroll på sin samling med fjernkontroller.
– Vi syns ideen vår er genial! Alle skulle hatt en sånn, forteller Adrian Vågen Vasdal fra Korgen.
– Ingen ide over, og ingen ved siden, legger Daniel Røsvassbukt fra Bleikvasslia til.
Guttene virker veldig fornøyde, og ser ut til å jobbe veldig godt sammen.
Motiverende klokke
En annen gruppe fra 9. klasse mente at det var et slit å stå opp om morgenen, og at det ofte kunne være vanskelig å motivere seg for å stå opp og gå på skolen. Derfor ville de lage en vekkerklokke som ga motiverende ord og som spilte favorittmusikken din på morgen.
– Hvordan er det å jobbe med dette en hel skoledag?
– Jeg syns det er veldig artig, fordi vi får gjort noe i grupper, og virkelig få testet kreativiteten vår, forteller Lisbeth Buskli.
– Vi får frihet og mulighet til å finne på noe som kan bli noe senere, legger hun til.
En vinner måtte kåres
Etter mange timer med intens jobbing, tenking, filming og nyskapning, skulle endelig en vinner kåres. Alle gruppene måtte til pers og presentere sin oppgave for resten av gjengen. Noe som i seg selv kan være ganske skummelt. Men koordinator Myrflott var mektig imponert over alles innsats.
Juryen, som besto av Svein-Erik Hjerpbakk fra NCP, Vidar Lenningsvik fra Statkraft og Stig Arne Jenssen fra IP Elektro, fikk ingen lett oppgave med å kåre en vinner, men etter noen intense minutter på gangen kom de frem til en som gikk helt til topps.
– Vi landet på en gruppe som hadde en innovativ ide, som kanskje finnes litt fra før, men de har tatt den et steg videre, begrunner juryformann Lenningsvik.
Vinneren ble en gruppe fra 10. klasse, som hadde kommet opp med ideen om en «wake-up-light-klokke», med mange kule og bærekraftige effekter, som skulle gi en skikkelig god start på dagen.