Denne kontrollsiden bør fjernes fra Helse Norge fordi den skaper forvirring, mener Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og Norsk Helsenett.
Helsemyndighetene vil skjule det norske koronapasset. Denne kontrollsiden bør fjernes fra Helse Norge fordi den skaper forvirring, mener Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og Norsk Helsenett. FOTO: Stian Lysberg Solum / NTB

Helsemyndighetene vil skjule det norske koronapasset

Kontrollsiden for det nasjonale koronasertifikatet skjules fra og med torsdag klokka 14 etter anbefaling fra helsemyndighetene.

Regjeringen understreker at EU-passet beholdes og fortsatt skal brukes på grensa, og at innenlandspasset kan komme tilbake, skriver Dagbladet.

– Den nasjonale kontrollsiden kan tas i bruk igjen på kort varsel, dersom det for eksempel skulle bli aktuelt for kommuner å innføre bruk av koronasertifikatet lokalt, skriver regjeringen.

Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet (FHI) og Norsk Helsenett (NHN) anbefalte Helse- og omsorgsdepartementet å skjule det norske koronapasset.

Etter gjenåpningen i Norge er det kun behov for EU-sertifikatet, og den nasjonale kontrollsiden har skapt forvirring. Politiet har rapportert om misforståelser ved grenseoverganger, og informasjonstelefonen om koronaviruset har også hatt stor pågang av henvendelser om bruk av det nasjonale sertifikatet og misforståelser med EU-sertifikatet, ifølge helsemyndighetene.

(©NTB)