Politikontakten i Hemnes advarer mot noe som kan se ut til å være en falsk innsamlingsaksjon.
Advarer. Politikontakten i Hemnes advarer mot noe som kan se ut til å være en falsk innsamlingsaksjon. FOTO: Tor Erik Schrøder / NTB

Advarer mot falsk pengeinnsamling

Politikontakt i Hemnes, Steinar Bergem, ønsker å advare mot en pengeinnsamling, som kan se ut til å være organisert svindel.

Torsdag formiddag mottok Politiet en henvendelse fra en bekymret datter som kunne fortelle at hennes foreldre, et eldre par i Korgen-regionen, hadde hatt besøk på døra av det som ble beskrevet som «en høflig og velkledd herre». Vedkommende presenterte at han drev med pengeinnsamling til barn i nød.

– Mannen fikk 500 kroner, men ba så om det var mulig å få enda litt til. Etter å ha mottatt enda noen kroner ga han ekteparet en bukett med 15 roser, noe som ikke er helt vanlig kutyme ved innsamlingsaksjoner, sier Bergem.

– Datteren, som ringte fra et annet sted i Nordland, kunne samtidig fortelle at det i hennes område hadde vært lignende hendelser dagen i forveien. Der hadde «innsamleren» forsøkt å ta seg inn på eldrehjem og institusjoner i samme ærende, forteller han videre.

– Vi i Politiet har ikke mottatt noen anmeldelse, men vi mener at det kan være på sin plass og gå ut med en advarsel om aktiviteten. Vi har vært i kontakt med kommunens ledelse i helsesektoren, og gjort dem oppmerksomme på dette, legger han til.

– Vi ber folk om å være ekstra oppmerksomme, og be om at eventuelt fremmede legitimerer seg og gir dokumentasjon på hvilken organisasjon og innsamling de representerer, avslutter Bergem.