I september planlegger Albert Asif Gulzar og Annie Gulzar å åpne dørene til sin nye restaurant på Hemnesberget, Bahare Hemnes.
Albert og Annie har sammen med sine fire barn flyttet fra Oslo til Hemnesberget for kort tid siden. Annie er født og oppvokst i Oslo, mens Albert kom hit fra Pakistan i 2011. Sammen skal de altså nå åpne og drive restauranten Bahare Hemnes.
– Ja, vi har en plan om å åpne restauranten i september, men vi har ikke satt en konkret dato for dette enda. Det avhenger litt av hvor fort vi får ansatt en restaurantmedarbeider hos oss, forteller Annie.
– Vi har enda ikke fått noen søknader på stillingen, men det tar kanskje litt tid, legger hun til.
– September blir det uansett, og vi regner uansett med å starte litt forsiktig, skyter Albert inn.
En ny vår?
– Hvor kommer navnet Bahare fra?
– Bahar betyr vår og blomstring. Når vi bruker ordet Bahare satt sammen med Hemnes, betyr det alt og alle i Hemnes som er med på å gi kommunen sitt særpreg, forklarer Annie.
– Vi har jo forstått at det er mange som er interessert i å høre om restauranten, og som gleder seg til at vi starter opp, og det er veldig godt å høre, sier Annie.
– Vi kommer begge fra storbyer, og synes det er veldig koselig å komme til et lite sted. Det har vi likt godt hittil, fortsetter hun.
– Og vi har møtt så mange koselige mennesker her. Alle virker å være kjempehyggelige, legger hun til og smiler.
Smilene sitter for øvrig løst hos begge to, og de virker å være genuint glade over mottakelsen de så langt har fått i lokalsamfunnet på Hemnesberget. Albert har erfaring fra restaurantdrift fra tidligere jobber i Oslo, og har også erfaring fra yrket i Pakistan.
Ferdige med byen
– Hva var det som lokket dere ut av Oslogryta, til et lite sted i Nord-Norge, for å starte restaurant?
– Vi var på utkikk etter et sted for å starte virksomhet, og så oppdaget vi dette lokalet avertert på finn.no, og likte både lokalene og området, forteller Albert.
– Ja, for oss er dette området helt perfekt. Det passer vår personlighet, legger Albert til.
– Vi ønsker å ha det litt rolig rundt oss, så vi tenkte at det kunne være godt å fjerne seg litt fra bylivet, fortsetter Annie.
Starter forsiktig
– Kommer dere til å satse på pakistansk mat?
– Ikke nå til og begynne med, forteller Albert.
– Det er veldig arbeidskrevende å lage pakistansk mat, og selv om jeg har erfaring med dette så trengs det flere ansatte da, fortsetter han.
– Men vi tenker at det kan komme etter hvert, sier han.
– Vi starter med nokså klassisk restaurantmat, med både pizza og hamburgere på menyen, sier hun.
– Så til å begynne med starter vi smått, og så utvider vi tilbudet etter hvert, og håper på forståelse for at det kan være lurt å gjøre det slik, legger hun til.
Korona-forsinket
Bygget kjøpte de allerede sommeren i 2019, men personlige årsaker gjorde at de ikke kunne flytte da, og valgt å leie ut både leiligheten og næringslokalet. Så kom koronaen.
– Ja, da koronaen kom gikk det ikke å leie ut restauranten heller, forteller Annie.
– Vi tenkte et par ganger på å flytte oppover hit i fjor, men vi så på koronaoversikten at det ikke var noe smitte her i Hemnes. Da ble vi engstelige for å ta med oss smitte fra Oslo, og vi valgte derfor å vente, sier Albert.
– Ja, ler Annie og legger til, – vi var redde for å komme hit og bli syndebukkene som tok smitte med fra Oslo og nordover.
– Men, nå er vi endelig her, og gleder oss til å komme i gang, avslutter de.