Mange restauranter vil fortsette med kontaktløse løsninger også etter pandemien. Gjestene kjøper mer når mat og drikke kan bestilles på mobilen.
Da koronaen kom, kom det også nye digitale løsninger i utelivet. Gjestene trenger ikke ta i verken meny eller kortterminal, og i stedet for å snakke med en servitør kan man bestille på mobilen.
– Vi startet med mobilbestilling våren 2018 og skjønte at dette var kommet for å bli, sier Thinius Alexander Rosé, daglig leder ved San Sebastian på Solsiden i Trondheim til Adresseavisen.
Han viser til at med mobilen slipper gjestene å vente med å få bestilt.
– Det er utrolig effektivt, spesielt i hektiske perioder der mange gjester besøker oss samtidig. Fra tilbakemeldinger siste året ser vi at 98 prosent av gjestene våre liker å bestille med mobil, så dette er noe vi definitivt vil fortsette med, sier Rosé.
Han sier bestilling via mobil helt klart gir mersalg.
– På de fleste restauranter uten mobilbestilling vil man som gjest oppleve en del dødtid. Du ønsker å bestille mat eller drikke, men servitøren er ikke klar til å ta imot bestilling. Mobilen derimot er alltid klar akkurat når man ønsker å bestille, sier den daglige lederen.
(©NTB)