Folksomt
Folksomt. FOTO: Lotta DavidsenBilde 1 av 7
Ole Reidar Davidsen måtte sette av en del av en åker til parkering da det var fullstendig kaos med parkeringer på begge sidene av veien ned mot badeplassen. Det ar var ikke fremkommelig slik de hadde parkert de første dagene da finværet kom, sier Davidsen som driver jorda her.
Trafikkork og nødløsning. Ole Reidar Davidsen måtte sette av en del av en åker til parkering da det var fullstendig kaos med parkeringer på begge sidene av veien ned mot badeplassen. Det ar var ikke fremkommelig slik de hadde parkert de første dagene da finværet kom, sier Davidsen som driver jorda her. FOTO: Lotta DavidsenBilde 2 av 7
Parkering
Parkering. FOTO: Lotta DavidsenBilde 3 av 7
De første soldagene i varmeperioden førte til et enormt trykk på Røssåauren. Beboere kunne fortelle om biler parkerte på begge sider av veien fra badeplassen og helt opp til den kommunale hovedveien. Det var et ufremkommelig kaos.
Parkering til besvær. De første soldagene i varmeperioden førte til et enormt trykk på Røssåauren. Beboere kunne fortelle om biler parkerte på begge sider av veien fra badeplassen og helt opp til den kommunale hovedveien. Det var et ufremkommelig kaos. FOTO: Lotta DavidsenBilde 4 av 7
Sommerstemning
Sommerstemning. FOTO: Lotta DavidsenBilde 5 av 7
På Røssåauren er det muligheter for strandvolleyball og annen lek i tillegg til bading.
Bading og lek. På Røssåauren er det muligheter for strandvolleyball og annen lek i tillegg til bading. FOTO: Lotta DavidsenBilde 6 av 7
Populært badested
Populært badested. FOTO: Lotta DavidsenBilde 7 av 7

Populært med bading ved Røssåauren

Et avkjølende bad er etterlengtet for mange i sommervarmen. Mange har tatt turen til Røssåauren den siste tiden, og det førte til parkeringskaos på området de første dagene.

I den siste tiden har det vært et voldsomt trykk på badeplassen ved Røssåauren, og til tider har det vært nærmest ufremkommelig langs veien dit.

Endelig varme

Hetebølgen som ankom distriktet vårt for om lag to uker siden var etterlengtet. Sommer, sol og bading hører sammen, og for mange er det Røssåauren som er et klart førstevalg når det kommer til bading.Populært badested.

Bonde Ole Reidar Davidsen er bosatt på Mula, men det er han som driver jordene ved Røssåauren også. Han forteller at han var nødt til å sette av en del av en åker til parkering i tillegg til parkeringsplassen som er anlagt ved stranda.

– Det var fullstendig trafikkork da badegjester hadde parkert på begge sider av veien ned til stranda, sier Davidsen.

– Det hadde vært krise om det hadde blitt behov for utrykningskjøretøyer da, legger Ole Reidar til.

Parkering til besvær. De første soldagene i varmeperioden førte til et enormt trykk på Røssåauren. Beboere kunne fortelle om biler parkerte på begge sider av veien fra badeplassen og helt opp til den kommunale hovedveien. Det var et ufremkommelig kaos, forteller Ole Reidar Davidsen. FOTO: Lotta Davidsen

Kommunen ber folk ta hensyn

Teknisk avdeling i Hemnes kommune, ved Magne Linvik, la 5. juli ut følgende notis på kommunes heimeside:

De senere dagene har mengden besøkende til badeplassen på Røssåauren vært stor. Kapasiteten på selve badestranden er stor, men antallet parkeringsplasser er begrenset. Det har til tider også vært en utfordring at besøkende ikke tar rede på søppelet etter seg. På søndag 4. juli var trafikken så stor at det sto parkert biler langs hele veien helt inn til gårdstunet, delvis på begge sider av veien,  noe som førte til problemer med og inn og utfart til badeplassen. Vi oppfordrer besøkende til å vise spesielt hensyn på dager med stor utfart. Gjerne samkjør med andre  (eller bruk sykkel) for å redusere biltrafikk, parker fornuftig, og vis hensyn til annen trafikk og til naboer på Røssåauren. Og ikke minst, hold plassen ryddig.   

Trafikkork og nødløsning. Ole Reidar Davidsen måtte sette av en del av en åker til parkering da det var fullstendig kaos med parkeringer på begge sidene av veien ned mot badeplassen. Det ar var ikke fremkommelig slik de hadde parkert de første dagene da finværet kom, sier Davidsen som driver jorda her. FOTO: Lotta Davidsen