Rikke Anett Lund er utdannet dansepedagog ved Kunsthøgskolen i Oslo, og er fra høsten av engasjert i kulturskolen i Hemnes.
Høyt utdannet. Rikke Anett Lund er utdannet dansepedagog ved Kunsthøgskolen i Oslo, og er fra høsten av engasjert i kulturskolen i Hemnes. FOTO: Privat

Dans! Dans! Dans!

Kanskje ikke oppå bordet, men kanskje kan det bli noen «ut-av-seg-sjæl-opplevelser». Nå blir det uansett endelig dans i kulturskolen i Hemnes.

Den glade nyheten er det Elisabeth Ødegård, rektor i Hemnes kulturskole som avslører.

– Endelig! Fra høsten av skal det nå bli et dansetilbud i kulturskolen vår, forteller Ødegård.

– Vi har engasjert Rikke Anett Lund fra Mosjøen. Hun har studert dans ved Trøndertun folkehøgskole og The Liverpool Institute for Performing Arts, og hun er utdannet dansepedagog ved Kunsthøgskolen i Oslo, fortsetter hun.

– Hun jobber i dag som dansepedagog for BALANCE – Mosjøen Danseforening, og det er en bra kapasitet vi har fått inn som lærer i dans. Rikke er ung, ny og svært flink, og hun har mange fornøyde elever i Mosjøen. Det håper vi at hun skal få også i Hemnes, legger hun til.

Søk!

– Dette er allerede søkbart hos oss, så vi oppfordrer alle som har lyst til å danse om å søke, sier Ødegård.

– Vi retter oss i utgangspunktet mot grunnskolene. Vi føler at vi må prøve oss litt frem, for det er vanskelig å vite noe om hvor mange søkere vi kan forvente å få, sier hun videre.

– Kjernegruppen er fra 6 til 16 år og det er foreløpig kun én disiplin, som vi har kalt for dans. Dette er litt fordi vi ikke vet noe om søkermassen, og hvordan vi skal gruppere den, fortsetter hun.

– Undervisninga vil foregå i Korgen, da det mest hensiktsmessige vil være å ha dette på ett sted. Pedagogen har ei 20 prosents stilling, og det er lite hensiktsmessig å «kjøre bort» tida, forklarer rektoren.

– Som alltid, så starter vi opp undervisningen i kulturskolen uka etter skolestart. Vi er veldig glade for å kunne tilby dette nå, og det går rett inn i rammeplanen som Hemnes kommune har vedtatt, for dette er et veldig godt breddetilbud, avslutter Ødegård.