Trygg Trafikk frykter at vi kan stå overfor en ny ulykkessommer i år ettersom mange velger bilferie i eget land i sommer.
(Illustrasjonsfoto)
Trygg Trafikk frykter ny ulykkestopp i sommer. Trygg Trafikk frykter at vi kan stå overfor en ny ulykkessommer i år ettersom mange velger bilferie i eget land i sommer. (Illustrasjonsfoto) FOTO: Terje Bendiksby / NTB

Trygg Trafikk frykter ny ulykkestopp i sommer

Sommeren er høysesong for trafikkulykker – 50 prosent flere omkommer i sommertrafikken enn resten av året. Trygg Trafikk frykter sommerens tall blir verre.

Så langt i 2021 har ulykkestallene gått riktig vei sammenlignet med fjoråret, men med en ny hjemmesommer der mange velger å dra på bilferie i eget land, frykter Trygg Trafikk
at sommermånedene kan bli stygge når det gjelder antall trafikkulykker.

– Vi tror nordmenn er klare for å se noe annet enn sitt eget hjem og nærmiljø, og planlegger bilferie i Norge. Det er ingen grunn til å tro at folk holder seg hjemme i sommer. Når vi vet at det er 50 prosent flere som dør i trafikken på sommeren, er vi selvsagt bekymret for at også denne sommeren blir preget av mange ulykker, sier seniorrådgiver Bård Morten Johansen i Trygg Trafikk.

Tall fra SSB og Statens vegvesen viser at 558 personer omkom i sommertrafikken mellom 2009 og 2020. I løpet av de tre sommermånedene; juni juli og august, omkommer det 15 personer i snitt per måned, mens tallet ellers i år er ti personer i snitt.

– Vårt råd til deg som planlegger bilferie er: bruk bilbeltet, hold blikket på veien, ta pauser og følg fartsgrensen, sier Johansen.

(©NTB)