I et presset marked vil Natre Vinduer nå øke sin satsing på Hemnesberget, og søker derfor etter flere medarbeidere.
Under koronapandemien har mange i byggebransjen opplevd oppgangstider, og slik er det også for Natre Vinduer. Vanligvis er januar, februar og mars nokså rolige måneder, men slik var det ikke i år.
– Markedet er like presset som det har vært i mange år, men nå skriker markedet etter produktene våre. Dette kan nok være et resultat av flere ting. Blant annet ser vi at prisene er på vei oppover, noe som medfører at en del aktører forsøker å være litt i forkant og kjøpe inn produkter til lager og prosjekter før ytterligere prisstigning, sier fabrikksjef Steinar Anshus.
– I tillegg har Covid-19 gjort det slik at oppussing av hus og hytter har skutt fart her til lands, og byggeaktiviteten også, legger han til.
– Denne situasjonen fører igjen til at våre råvareleverandører også skrur opp prisene sine, så markedet er fortsatt tøft og konkurransen hard. Men dette er vi blitt vant til, sier fabrikksjefen.
Øker produksjonen
Bedriften er altså i gang med å lete etter nye ansatte, og på en liten plass som Hemnesberget betyr det innflyttere eller pendlere.
– Det går veldig godt med oss og ordrebøkene er fulle, og som en følge av det ønsker vi nå å øke bemanningen. Vi skal opp med produksjonsvolumet og da må vi ha inn flere ressurser, forklarer Anshus.
– Ambisjonen vår er å øke bemanningen med cirka 20-25 ansatte, og håper å kunne finne mange av disse på Helgeland. Vi bruker lokale rekrutteringsbyrå og har stillingsannonse ute på finn.no, fortsetter han.
– Det ser langt fra umulig ut å få tak i de vi trenger. Tidsperspektivet har vi ikke helt klart, men vi trenger dem så fort som mulig, forteller han.
– Vi ser etter motiverte operatører til fabrikken, og til disse stillingene ønsker vi kandidater som har noe industriell erfaring. Jobbene er innen produksjon, maskinering, CNC-styrte maskiner, montering, robotbeising, maling, pussing, liming og lagerhold, legger han til.
– Jobbene her på Natre krever en del opplæring, uansett hvilken stilling man skal tiltre. Det er til dels kompliserte produksjonsoppgaver og bearbeidinger. I tillegg skal det ikke stikkes under en stol at det er en nokså tøff og fysisk krevende jobb, og det er et aspekt vi også ser på hos søkere, fortsetter han.
– Vi har også god erfaring med å være en flerkulturell arbeidsplass, så søkere med annen nasjonalitet og riktig kompetanse er like aktuelle. Det som kreves er at man behersker enten et skandinavisk språk eller er god i engelsk, slik at vi får til god kommunikasjon, sier han videre.
Pilotprosjekt
Helst vil fabrikksjefen ha folk på plass allerede i midten av mai. Produksjonsøkningen skal settes i gang etter sommerferien, og så skal det også gjøres store investeringen ved bedriften.
– Våre eiere i Dovista har store ambisjoner, og fabrikken her på Hemnesberget har blitt valgt ut til å bli en slags «ledende stjerne» i Dovista-konsernet. Vi skal drive frem et pilotprosjekt hvor vi skal bli merkevare for en ny type vindu. Om vi lykkes så vil dette vinduet bli innrullert i alle fabrikkene til Dovista, sier Anshus.
– Det er litt spesielt at vi får dette til i utkanten, men det er veldig positivt at det satses. Alle øynene er på en måte rettet mot oss nå, og vi er takknemlige for at vi har fått tilliten til dette. Dovista ser selvsagt at dette er en bedrift som går godt, og vi er stolte over at de har valgt oss til å ta dette prosjektet, og i neste fase blir det nok vi som skal sørge for «opplæring» på de andre fabrikkene etter hvert, sier han.
– Når pilotprosjektet er unnagjort kommer sannsynligvis ytterligere økninger i produksjonen, og jeg ser ikke bort fra at vi skal opp mot 4-500 dagenheter om noen år. Kurven for vår produksjon peker i alle fall jevnt oppover for tida, legger han til.
Fra Alcoa
Anshus var sjef på Alcoa i Mosjøen fram til han skiftet beite i fjor, og overgangen fra Alcoa har gått raskt.
– Dette er nye produkter for meg, men jeg trives veldig godt med den nye rollen. Vi har veldig mange flinke ansatte som bryr seg om både stedet og fabrikken. Jeg anser meg som heldig som får lov til å lede en så flott fabrikk, avslutter Anshus.