Husleieøkningen i Hemnes boligstiftelse

Jeg har ventet på at Kommunestyret skulle ta affære i saken om husleieøkningen, men ettersom ingenting har skjedd, er jeg i ferd med å totalt miste tilliten til Hemnes kommune.

Det jeg ikke fikk med i mitt forrige og første innlegg i Avisa Hemnes var dette, at i en av de første artiklene om saken, sto det at husleieøkningen kunne bli opp til 30% for noen. I dagens avis ser jeg at det står det samme, så hvorfor har jeg da fått nesten 50% høyning?

I artikkelen i dag står det at årsaken til at ikke flere enn vår kjære postmann har valgt å følge de formelle prosessene nok er faren for å tape enda mer penger. For min del er det ikke slik. Hadde jeg hatt disse 8000 (pluss mer, som det sannsynlig vil koste) så hadde jeg også gjort det. Men som sagt, jeg har ikke disse pengene, og er derfor rettsløs, som jeg også skrev i innlegget. Jeg tviler ikke på at vi er flere som ikke har en økonomi som gjør det mulig for oss å klage til Rana Tingrett.

Noen av oss gir opp. Noen har allerede flyttet til større, bedre og rimeligere leiligheter, som for eksempel i Rana kommune. For egen del har jeg i lengden håpet at jeg skulle slippe å flytte ut av kommunen, da jeg så langt har trivdes godt, har gode venner her og håper at det fortsatt skal være mulig å bo her. Det er her jeg har livet mitt! Nå ser det imidlertid ille ut.

Der var likevel godt å lese at saken enda ikke er avsluttet.

Hvis det er kommunen som har tilsatt styret i Hemnes Boligstiftelse, så har de vel også myndighet til å gi dem sparken og tilsette et nytt styre som kan ordne opp på en slik måte at kommunen ikke mister flere innbyggere pga slikt som dette.

Det kan da ikke være slik at ALLE i kommunestyret er enige med Boligstiftelsens styre, og er helt uten innlevelse og omtanke for oss som bor i kommunen?

Jeg håper sterkt at noen vil ta affære, før flere av oss må flytte ut av kommunen for å kunne opprettholde en enkel, men likevel noenlunde verdig levestandard. Slik denne saken har artet seg, er det vanskelig å anbefale noen andre å flytte til denne kommunen

Fortsatt frustrert og skuffet pensjonist og leieboer i Hemnes Boligstiftelse