På kort tid er både ny terrasse og skjenkebevilling i boks hos Camilla Martinsen på Bjerka Camping. Hun kan nå invitere både gjester og lokalbefolkning til Elvebrisen Bar.
Eier og driver av Bjerka Camping, Camilla Martinsen har lagt ut flere smakebiter av den flotte terrassen på 140 kvm på sin facebookside. Tilbakemeldingene har strømmet inn, og det er tydelig at lokalbefolkningen er fornøyde med å få dette tilbudet til Bjerka.
Camilla forteller hvordan det hele ble til.
– Jeg tenkte egentlig ikke å bygge før til neste år, men så hadde jeg plutselig en snekker, Thomas Oksfjellelv, som kunne begynne på dagen. Planleggingen begynte i begynnelsen av juni, men jeg har tenkt på dette siden jeg tok over i fjor.
Rolig stemning
Camilla håper dette kan være en plass som tiltrekker seg både gjester og lokalbefolkningen.
– Tanken er å ha et tilbud til de som ønsker å gå ut en godværsdag og ta seg en pils og kose seg i fine omgivelser. Det er ikke ment som en festplass, da får man dra andre plasser. Det skal være koselig og rolig. Jeg stenger uansett serveringen senest 23.30, og så må folk gå klokken 24.00. Det er jo gjester som skal tas hensyn til i forhold til støy.
Terrassen har hun tatt opp lån til, men har fått et tilskudd på 150.000 kroner hos Hemnes kommune som hun får utbetalt når hun har brukt en viss sum.
– Tilskuddet skulle brukes til videreutvikling av campingen. Det kommer godt med til å betale ned lånet.
Skjenkebevillingen er også på plass, men foreløpig bare på ukentlig basis.
– Jeg må dermed søke hver uke. Det er fordi kommunestyret ikke har møte før i september, det er jo de som bestemmer det. Men jeg er heldig som bor i en kommune hvor de er så samarbeidsvillige og imøtekommende, det skal dem ha. De fant en løsning og det ble veldig bra.
Åpning
Sist lørdag hadde hun en offisiell åpning, selv om været ikke var helt på hennes side.
– Det regnet jo, men jeg fikk hjelp fra Edvin Forsmo og Helge Falmår til å sette opp telt og ordne så det ble åpning. Det kom over 20 stykker og det ble veldig koselig. Og så var det en del her på søndag da det var fint vær.
Åpningstidene kommer ifølge Camilla an på været.
– Jeg holder åpent så lenge været er fint. Hvis det er regn er det jo uansett ingen som kommer.
Hun har bevilling til å servere både øl, vin og brennevin, og har drinkmenyen klar.
– Jeg har pugget en god del på nett, men jeg er glad å lage drink hjemme også. Og så har jeg jo jobbet på vertshuset og kunne dermed litt fra før.
Også nytt i sommer er en iskremmaskin som visstnok har slått an.
– Jeg har allerede solgt over 300 is, smiler Camilla som har hatt noen travle uker i fellesferien.
– Nå er dette bare sesong to for meg, men det har vært en veldig spesiell sesong. Det har vært så godt som ingen utlendinger, samtidig som det har vært fullt opp her uke 28, 29 og 30. Det er tydelig at det er norgesferie som gjelder i år. Disse ukene har jeg hatt dobbelt omsetning sammenlignet med i fjor.
Intens sesong
Så langt har det vært mange lange dager på jobb, opptil 16-17 timer i døgnet.
– Det kjennes på kroppen, men det begynner heldigvis å roe seg nå. Og når skolen begynner igjen rundt midten av august blir det betydelig mye roligere.
Hun forklarer hvordan sesongen ser ut arbeidsmessig.
– Våronna er intens. Det er mye klargjøring, vasking og raking i mai. Og så begynner sesongen sakte, men sikker i juni og tar seg opp i juli. Det er jo kort sesong, så på vinteren har jeg mulighet til å ta mer fri. Vinteren går gjerne også med til oppussing av hyttene og planlegging.
Mens Camilla gjør litt av alt, har hun også andre hjelpere.
– Jeg har to vaskere, to i resepsjonen og så snille Mats som hjelper med gressklipping og utearbeid.
Planer
I vinter har hun pusset opp to av de store hyttene.
– Jeg har behandlet alle overflater, byttet gulv, byttet ut møbler, pusset opp badet og innført inkludert sengetøy, håndklær og utvask i de store hyttene. Det har gjort at hyttene får hotellstandard og går fra fire til fem stjerner.
Til høsten har hun også store planer.
– Da skal det felles mange tre og lages nummererte oppstillingsplasser til vogn og bobiler ved å legge grus der vogna eller bobilen skal stå, og så blir det gress ved siden av. Jeg skal også bytte ut strømbokser som er gamle. Ettersom området her er veldig slitt skal det rettes av og gjøres litt finere
Hun har nok av mål å jobbe mot, både kortsiktige og langsiktige.
– Med tiden ønsker jeg å sile ut de små sommerhyttene og bygge flere helårshytter med dusj og toalett. Og så skal det bli nytt servicebygg etter hvert. Det tar tid og penger, men man må drømme stort. Videreutvikling er viktig, avslutter Camilla Martinsen.