Ikke smitte – fødeavdelingen åpner igjen

Den andre prøven fra ansatt ved fødeavdelingen viser at det allikevel ikke var koronasmitte.

Dermed åpner fødeavdelingen ved Helgelandssykehuset Mo i Rana  igjen mandag 23. mars kl. 08.00.

Torsdag 19. mars stengte Helgelandssykehuset fødeavdelingen i Mo i Rana umiddelbart da en av de ansatte testet positivt på covid-19. Nå viser det seg at vedkommende ikke er smittet likevel. Helgelandssykehuset ble lørdag kveld informert av kommuneoverlegen i Rana om at den første prøven som ble tatt viste et såkalt falsk positivt prøvesvar.  Vedkommende ble testet på nytt, og prøvesvaret var negativt, heter det i en pressemelding fra Helgelandsyket.

— Dette er en gledelig nyhet for den aktuelle ansatte, for Helgelandssykehuset og for de gravide i sykehusets nedslagsfelt og deres familier. Den midlertidige stengningen av fødeavdelingen var samtidig en god test på beredskapen og på det gode samarbeidet mellom fødeavdelingene i Helgelandssykehuset, sier administrerende direktør Hulda Gunnlaugsdottir.

Alle pasienter og ansatte som ble satt i karantene som følge av dette blir kontaktet av Helgelandssykehuset.