. FOTO: Helgelandssykehuset.

Ikke ring nødnummer!

Helgelandssykehuset og legevaktssentralen Helgeland ber folk om å ikke ringe 113 og 116117 med koronaspørsmål.

Helsedirektoratet ber folk om å ikke ringe 113 eller 116117, dersom de er friske eller har spørsmål om koronaviruset.

– Det er veldig mange som ringer medisinsk nødtelefon og 116117 for å få svar på spørsmål om koronasmitte. Dette kan føre til at folk med annen alvorlig sykdom ikke når gjennom på telefon. ​Ikke ring 113 hvis det ikke er fare for liv og helse, skriver Helgelandssykehuset i en pressemelding.

– For legevaktene i kommunene gjelder samme budskap: Telefonnummer 116 117 til legevakt skal ikke brukes for å stille spørsmål om korona. Folk som mistenker at de er smittet, skal ta kontakt med sin fastlege – på telefon til legekontoret.

Har du generelle spørsmål om korona kan du lese på Folkehelseinstituttets informasjonssider  eller ringe Helsedirektoratets informasjonstelefon 815 55 015.

Hemnes kommune har opprettet en egen epost for spørsmål rundt korona [email protected] og om det haster har de en kontakttelefon 908 04 206. Denne telefonen er betjent i tidsrommet  08.00-15.30. Hjemmesidene til Hemnes kommune er nå i sin helthet viet koronasaken. De ordinære sidene er midlertidig utilgjengelig fra deres egne sider, men du kan nå store deler av informasjonssiden deres her.