Skitur m larris 2005
Skitur m larris 2005. FOTO: Inger Lise Pettersen

Brøyt Korgfjellet

Sist helg var det et strålende vær, skiløypene på Korgfjellet var oppkjørt og veien brøytet helt til topps. Men Hemnes kommune ville ikke åpne veien og la folk komme seg til fjells. Slik har det også vært de siste 15 årene.

Korgfjellet er et svært populært utfartsområde året rundt. Vinterstid kanskje det mest populære på Helgeland for skiturer. Et turterreng som ikke bare tiltrekker folk fra hele Hemnes, men også resten av Helgeland.

Ved å brøyte veien opp Korgfjellet vil det gjøre det mulig for alle, uansett alder og fysisk form, å komme seg på fjellet for korte eller lengre turer. Det burde være i kommunens interesse å få flest mulig ut på tur og i bedre fysisk form. Ingen bør være i tvil om at det bidrar til bedre folkehelse, lavere sykefravær og en generelt mer aktiv befolkning.

Ved å legge forholdene til rette ser vi hvert år at folk kommer fra hele Helgeland. Dette igjen bidrar til økt etterspørsel hos lokale bedrifter hvor det legges igjen penger og bidrar til arbeidsplasser. I tillegg har Korgfjellet Fjellstue lagt til rette for et tilbud som kan skape sårt tiltrengte arbeidsplasser i kommunen.

Det er på tide at politikerne i Hemnes innser hvilken ressurs Korgfjellet er, og at det å brøyte Korgfjellet ikke er urimelig kostnad, men lønnsom investering.

Korgfjellets Venner

Børge Fjeldavli     Inger Lise Pettersen        John Helge Vang