Hemnes kommune har innført strenge regler for sine innbyggere og ansatte.
Hard lut. Hemnes kommune har innført strenge regler for sine innbyggere og ansatte. FOTO: Bjørn Sverre Falch

60 ansatte i karantene

Det er fortsatt ingen registrert med koronasmitte i Hemnes, men strenge regler har plassert mange i karantene. Nå har kommunen laget egen koronaside på sine nettsider.

Hemnes kommune innførte søndag svært strenge regler for sine innbyggere.
Kommunens krisestab gjennomfører ifølge en pressemelding daglige møter for oppfølging av tiltak i forbindelse med koronapandemien.

– Det er hittil ingen innbyggere i kommunen som er meldt smittet av viruset. Der varsles samtidig at om lag 60 ansatte er i karantene. Vi understreker at øvrige ansatte viser en prisverdig innsats som gjør det mulig å opprettholde forsvarlig aktivitet, skriver rådmann Amund Eriksen.

40 av disse jobber i omsorg.

Det har hersket usikkerhet rundt reglene ettersom det daglig skjer endringer. Karantenereglene, både på nasjonalt nivå, og lokalt har blitt endret flere ganger.

Tidligere skulle resten av husstanden også i karantene om en person ble rammet av regelverket. I Hemnes omfattet dette også helsearbeidere. Disse reglene er nå endret, dermed skal ikke husstandsmedlemmer som ikke har blir direkte rammet av regelverket lenger i karantene. Regelverket kan endres på kort varsel, og hver enkelt har ansvar for å følge gjeldende regelverk.

Kommunen har endret sin hjemmeside slik at det nå er «koronasiden» som er det første du støter på. Skal du nå andre digitale tjenester fra kommunen er imidlertid kommunens ordinære side bare et tastetrykk unna.

– Her legger vi fortløpende ut nyheter nasjonalt og lokalt. Prosedyrer som endres nasjonalt vil også publiseres forløpende.

Rådhuset er fortsatt stengt for besøkende, og alle politiske møter i kommunen er utsatt tom 19. april.

De som har spørsmål rundt korona har kommunen opprettet en egen epost [email protected], eller om det haster på kontakttelefon 908 04 206.