Huset Kafé & Motel starter opp med blanke ark og nytt konsept etter konkursen i Korgen Vertshus i august.
I omlag to måneder har kaffetørste korgværinger gått og ventet på oppstarten av kafé etter konkursen i august. I september kom meldingen: styret har kommet fram til et nytt konsept med Hege Berg-Klemetsen som daglig leder, Hamza Turan som restaurantsjef og Snorre Kristiansen som kjøkkensjef.
Ny daglig leder
Den siste tiden har dermed blitt brukt på å blåse nytt liv i lokalet, og to dager før åpning tar den nye daglige lederen, Hege Berg-Klemetsen seg tid til en liten prat.
– Hvordan endte du opp som daglig leder?
– Før hadde jeg kontor- og personalansvar, nå hadde vi lyst til å prøve på nytt og fordele ansvaret litt mer. Jeg gjorde i grunnen mye av denne jobben før, men nå trenger jeg ikke å alltid gå via Snorre, og Snorre får nå gjøre det han er best på, nemlig å lage mat. Vi får i større grad hver våre ting å konsentrere oss om, sier Hege.
Biljardbord
Inne er det full rulle og mange forandringer. Det meste virker å være kommet på plass, men Hege, Hamza og Snorres høye skuldre tyder på at det fortsatt er mye å gjøre hvis de skal bli
ferdige til åpning på torsdag.
– Hvilke forandringer er det inne?
– Vi har satt opp romdelere for å få det mer intimt og koselig, flyttet baren slik at all handling skjer på samme plass og dermed laget plass for et biljardbord der hvor buffeten sto. Der vil det også lages en krok hvor man kan sitte og se på, forteller Hege.
I ett av Husets hjørner er gulvet nå bygd opp. Romdelere gjør kroken intim, og tolv fargerike stoler rundt et langbord sikrer plass til hele familien og litt til.
– Der er det også en peis for å få litt stemning hvis for eksempel en storfamilie kommer hit for å spise, forklarer Hege.
Det blir kebab
Rundt disken er det lite som minner om før. Hege forklarer forandringene.
– Vi har bygd opp disken slik at vi får skjult «rotet», ting vi må ha stående framme, og så har vi byttet ut kakedisken med en mindre versjon.
Over disken henger flere TV-skjermer som foreløpig ikke er i drift.
– Der vil menyen stå, i tillegg til litt bilder av mat.
Apropos mat.
– Er menyen endret?
– Vi kommer ikke til å ha buffet lenger, nå kjører vi tallerkenretter. Det vil fortsatt bli to dagens middag hver dag, i tillegg til litt nytt. Hamza har for eksempel brakt inn kebab, og vi kommer til å ha litt reinkjøtt. Det vil fortsatt bli «vertshusburger» og pizza som før, sier Hege og hinter om en ny pizza.
Også frokostrommet og garderoben har blitt ny.
– Garderoberommet har vi utvidet slik at det faktisk er plass til å gå inn dit og kle av seg jakken. I frokostrommet blir det nå sofa og TV, en mer avslappet stil hvor man vil ha muligheter til å låne rommet hvis for eksempel en jentegjeng vil komme hit og drikke vin.
Lekekroken under trappen har også fått seg et lite løft, i tillegg til klikkgulv på scenen hvor det før var teppegulv. De har også benyttet anledningen til å kjøre vedlikeholdsarbeid på strøm og lys.
– Hvem har hatt ansvaret for å finne ut hvordan det skal bli her inne?
– Det er jeg og Snorre. Vi har prøvd å bli enige, men det er jo ikke alltid det går, ler Hege.
Travelt før oppstart
Hamza og Snorre kommer til slutt ut fra kjøkkenet. De har laget mat for en gjeng arbeidskarer som har tatt i bruk frokostrommet. De har nå tro på å lage en mer intim atmosfære i bygget.
– Da vi åpnet her i 97 hadde vi trehvite veggseksjoner stående, men da var det noen eldre damer som klagde på at de ikke så hvem som var på andre siden. Vi endte dermed opp med å hive de ut. Med disse romdelerne ser man jo gjennom dem, og man får en følelse av å ikke være alene samtidig som det blir mer intimt, sier kjøkkensjef Snorre.
Restaurantsjef Hamza har god tro på frokostrommets potensial.
– Hvis noen har lyst til å trekke seg unna og kose seg der med noen pils eller spise middag i fred, så vil det være mulig å låne det rommet. Det er ikke alle som vil være på en stor plass, og nå har vi gjort det veldig koselig der.
Det virker som om alle er spente på biljardbordet som er ventet å komme i løpet av onsdag.
– Du får dessverre ikke bilde av det, vi vet ikke nøyaktig når på dagen det kommer. Og så skal det monteres og duken skal limes på. Jeg ser for meg at vi står utover natt til torsdag med det, sier Snorre.
– Blir dere ferdige til åpningen, eller er dere litt på hælene?
Snorre vurderer spørsmålet og er relativt fåmælt i sitt svar. Journalisten tolker det til at det fortsatt gjenstår en del arbeid, og rygger sakte ut av Husets lokaler slik at gjengen får fortsette arbeidet.