Mat & Vinhuset har vært til salgs et par år. Nå har nye eiere signert avtalen om å overta eiendommen og restauranten.
For snart 10 år siden kom brødrene Ali og Ersin Okcanlioglu med sine familier til Hemnesberget. Hemnes Mat & Vinhus ble da etablert og har vært i drift siden den gangen. Den gangen leide de lokaler, men overtok etter hvert hele eiendommen/huset.
I dag er det tre leiligheter som leies ut i bygget, samt restauranten nede i 1. etasje. Alle leilighetene er leid ut pr. tiden. For to år siden ble Ersin sittende alene med bygget og driften. Hans bror Ali trakk seg ut, og flyttet fra Hemnesberget.
Selger nå
– Jeg har jo tenkt på dette de siste to årene. Jeg har familie og barn som har vært til god hjelp her, men de eldste barna har gått på skole og er nå ute som lærlinger. Jeg ønsker ikke å belaste dem med å stille opp her også. De må få tid til sin egen fremtid, og jeg ønsker å ha tid til å følge barna. Jeg skal heller ikke underslå at jeg er lei av drive slik vi har gjort, sier en åpenhjertig Ersin.
– Hva jeg skal finne på nå vet jeg ikke. Det vil si jeg vet at vi skal ha ferie først, så får vi se hva det blir til. Vi ønsker imidlertid ikke å flytte fra Hemnesberget da vårt yngste barn fortsatt går på skolen her.
– De nye eierne overtar bygget og driften fra mandag den 8.juli 2019. Så vår siste dag vil være søndag 7.juli. Det er jo litt rart å tenke på, men alt til sin tid. Nye muligheter vil nok dukke opp på vår vei videre.
Nye eiere og drivere
Det er et firma som heter EBG AS som nå overtar bygget og driften. Daglig leder og styreleder er Albert Asif Gulzar, og bor i Oslo. Firmaet er registrert med adresse Hemnesberget, og ble opprettet 9. mai i 2019.
Ersin Okcanlioglu opplyser at det er Matts William Sørensen som skal drive Mat & Vinhuset for den nye eieren. Han vil ha med seg en kokk fra Hemnesberget. Om driften vil være i gang fra førstkommende mandag kan ikke Ersin svare på.
– Vi jobber nå intenst for å kunne klare å åpne igjen 17. juli, opplyser Matts William Sørensen på telefon.
– Vi har to norske kokker som er klare for å sette igang. Vårt konsept blir norsk tradisjonell mat i ukedagene. I helgene vil min filippinske kone være med, og da blir det nok mer filippinsk mat å få servert. På den måten håper vi at variasjonene kan friste folk til å komme hit, sier Matts.
Åpner igjen
Dermed ser det ut til at det bare blir en liten uke hvor lokalene er stengte på Mat & Vinhuset. Ut over det som er sagt, så blir det spennende å se hvilket konsept som legges til grunn for den nye driften.
De forrige eierne hadde jo en trofast kaffe og kaker gjeng som var innom. De lyktes også med kvelder med levende musikk, og ikke minst quizkvelder.
Bra at overgangen til nye drivere blir kortvarig når man nå har sommersesong og festivaler.