Snorre Kristiansen har vært med å drive Korgen Vertshus fra oppstarten i 1997, og satser nå på flere nye tilbud for å lokke folket ut av sofaen.
Snorre Kristiansen forteller at i begynnelsen var det stinn brakke på vertshuset både fredager og lørdager. Så forsvant fredagskvelden. Færre og færre ville dra ut på lørdager også. Nå håper Snorre at vertshuset kan bidra til å få folk opp og ut igjen.
– Samfunnet har forandret seg, og utelivet har forandret seg. Folk sitter heller hjemme framfor en skjerm nå. Vi må skape et tilbud og et behov som drar folk ut, sier Snorre.
Mange tilbud
I de tidlige årene av driften hadde vertshuset viltaftener, hvor Snorre kan fortelle at det gjerne var 180 påmeldte.
– Vi måtte ordne bord både oppe og nede i rommene for å få plass til alle.
Han har vært i bransjen i flere tiår, og synes det er artig å drive i Korgen.
– Jeg kunne av og til ønske man var på en større plass, og ha en større kundegruppe. Det blir gjerne de samme som hjelper til med å dra lasset. Hvis vi lager et smalt arrangement så er det lettere hvis du har mange å ta av. Folk klarer ikke å være med på alt.
Den siste tiden har vertshuset kjørt på med både firestjerners middag, hvor det ble laget en flott meny med gode viner, i tillegg til skreiaften, biffaften og sushi- og tapaskveld.
– Vi har også hatt en liten konsert med Arvid Martinsen og band, forteller Snorre.
Selv om tilbudene har vært mange, har oppmøtet vært noe labert.
– Vi har prøvd mange arrangement i det siste, men ingen av de har det vært mye folk på, sier Snorre, men forteller at de som har vært der har vært fornøyde.
– Vi får ofte etterspørsler etter noe nytt, men så skal det mye til for at de som spør etter arrangementet har mulighet til å komme akkurat den dagen det blir. Det er alltids noe som kommer i veien.
Han har likevel ikke tenkt til å gi opp.
– Vi kommer til å fortsette å prøve, vi har jo fått gode tilbakemeldinger. Jeg har tro på at det kommer flere etter hvert.
Alt var topp
En av de fornøyde kundene var Bjørn Einar Valla, som var på både skreiaften, biffaften og sushi- og tapaskveld.
– Det var topp servering, god mat, kvalitet og mengde. Det er et fantastisk tiltak av Snorre, og det er synd at folk ikke støtter opp når man har tilbudet. Folk må prioritere. Hvis de ser at det skal skje noe de kunne ha tenkt seg å være med på, så må de nesten prioritere å dra.
En annen gjeng var på firestjerners middag, og var så imponert over opplegget at de ordnet med ny kveld førstkommende lørdag.
– Vi er tjue stykker som skal på firestjerners middag på lørdag. Vi spurte rett og slett Snorre om han kunne arrangere det for oss, og ved hjelp av jungeltelegrafen fikk vi med oss en hel gjeng, forteller Rune Vasdal, som også oppfordrer andre til å melde seg på.
God på pizza
På disse eksklusive aftenene tar vertshuset bordbestillinger, for å sikre at matmengden holder.
– Vi må ha litt logistikk så vi ikke ender opp med alt for mye mat, eller enda verre; altfor lite, sier Snorre.
Det har også vært tacolørdager hver uke, og der forteller Snorre at det til dels har vært mye folk.
– Jeg merker stor forskjell om jeg er flink til å markedsføre i forkant.
Selv om vertshuset ligger i Korgen, sier Snorre at det er mange fra både Bjerka og Bleikvasslia innom.
– På dagcaféen har det blitt mye mer folk. Det har nok sammenheng med at butikkcaféene har blitt borte. Og så er det mange firma innom som gjerne spiser middag. En del lokale er her omtrent daglig og spiser opp til flere måltid. Jeg tror ikke de har mat i kjøleskapet hjemme, spøker Snorre.
Snorre forteller at vertshusets mål er å ha en café og en overnattingsplass som fungerer og er levedyktig, i tillegg til å levere det som etterspørres.
– Vi prøver å være god på pizza, for det vil mange ha. Man skal slippe å dra til Mo for å få sushi og koldtbord, og folk her skal føle at det skjer noe.
Et annet populært tilbud har vært Avisa Hemnes quiz som dukker opp med jevne mellomrom.
– Det er litt bittert at et Bjerkalag har vunnet de to siste gangene, så nå må vi få seieren tilbake hit! avslutter Snorre Kristiansen.