Maria Mortensen jobber til vanlig i ambulansen, men etter det nye turnusen kom, åpnet det seg nye muligheter for korgværingen.
To døgn på jobb i ambulansen etterfølges av en uke fri. Maria Mortensen hadde før spøkt med tanken om å starte opp med kosmetiske behandlinger, men på den tiden var ikke tanken reell. Det var ikke før den nye turnusen i ambulansen kom at hun så sitt snitt til å gjøre idéen til virkelighet. Hun legger ikke skjul på at hennes to jobber ikke går hånd i hånd.
– Dette er noe jeg gjør fordi jeg hadde lyst på nye utfordringer og for å ha noe å gjøre i friperiodene. Det blir som en bijobb til å begynne med, så får vi se hvordan det utvikler seg, sier Maria, som i sitt ambulansearbeid er stasjonert i Korgen.
Samarbeid
Enkeltmannsforetaket hun nylig har startet opp befinner seg på Mo, hvor hennes «YouGlow» samarbeider med salongen «LashBar», som er et gründerkollektiv under daglig ledelse av Kate-Mari Hilstad Stien. De driver med vippeextentions, vippeløft, negler, voksing og permanent make-up, mens Maria tilbyr kosmetiske injeksjoner. Sammen utfyller de hverandre og har et godt samlet behandlingstilbud.
Forrige uke hadde de åpningsfest, hvor LashBar feiret nye lokaler, og Maria kunne markere åpningen av hennes nye bedrift. Maria går nærmere inn på hvilke behandlinger hun tilbyr.
– Kosmetiske injeksjoner vil si rynkebehandling med filler, og snart tilbyr jeg Botox også, forteller Maria.
Med sykepleierutdannelsen i tillegg til kurs i estetisk injeksjon, kan hun nå kalle seg kosmetisk sykepleier. Hun skal ha åpent to dager i uka, og har allerede hatt sine første kunder.
– De som kommer er gjerne folk som vil korrigere lepper eller fjerne rynker i ansikt og på halsen.
Vurderinger
Kosmetiske injeksjoner er et omdiskutert tema, noe også Maria har måttet tenke på i forhold til sin egen familie.
– Jeg har døtre som nærmer seg tenårene, så jeg gikk noen runder med meg selv før jeg bestemte meg. Dette er noe jeg gjør for min egen del, fordi jeg trenger nye utfordringer. Det er veldig greit å ha flere bein å stå på.
Maria har aldersgrense 20 år på behandlingene, og har til nå hatt kunder mellom 20 og 45 år.
– Jeg satser på å sikte meg inn hos den «voksne» delen av befolkninga, og det er ingen tvil om at det er et voksende marked.
Hun ser foreløpig ikke for seg å utvide bedriften med flere ansatte, og har ingen planer om å slutte i jobben som ambulansearbeider.
– Hvis markedet er tilstede vil jeg se på muligheten av å ha åpent flere dager. Jeg kommer ikke til å slutte som ambulansearbeider, det trives jeg for godt i, avslutter Maria Mortensen.