Bak fra venstre: Oda Fjeldavli Tuven, Ronja Moen, Emilie Flostrand Svartvassmo, Aimee Sørgård, Siren Thoresen, Linnea Rønning Flatås, Vilma Veiåker Sjåvik, Anniken Juvik, Madelen Rustad-Brendmo, Therese Oksfjellelv. Midten fra venstre: Tuva Rekve Røsvassbukt, Linnea Harsvik, Lea Bergitte Skreslett, Johanne Petersen Øverleir, Olea Evjen Kristiansen, Ayla Syversen, Sandra Oksfjellelv Foran: Vilde Nerleirmo, Maren Nerleirmo, Tuva Berg Sørensen, Lydia Vandbakk Kjærstad, Liv Nordhus Skarheim, Antonie Dahle Kristiansen, Ingvild Holmen.
Deltakerne. Bak fra venstre: Oda Fjeldavli Tuven

Rekrutterer jenter

Den 20. januar arrangerte Korgen idrettslag jentenes fotballdag i Hemneshallen, hvor deltakerne fikk øve på blant annet teknikk, keepertrening og skadeforebygging.

Jenter fra hele kommunen var invitert, både de som spiller fotball fra før, og de som ikke tilhører et lag. Målet var å rekruttere flere jenter til sporten, og fotballtrener Kjersti Fjeldavli Tuven forteller om en vellykket dag med 24 oppmøtte.
– Det ble en flott dag der jentene hadde det gøy sammen og lærte enda litt mer fotball.
Opplegget for dagen besto av stasjoner med styrketrening, teknikk, smålagsspill, skadeforebygging og keepertrening.
– Dagen startet med oppvarming før jentene ble delt inn i grupper og stasjoner. I matpausen hadde vi konkurranser, dagens hardeste skudd med radarmåling og høyest poengsum på skuddtavle, forteller Kjersti.
# Morsomt, men slitsomt
Responsen fra både foreldre og deltakere var positive, og Kjersti håper at dette er et opplegg som kan arrangeres flere ganger.
– De tilbakemeldingene vi fikk var at dette var et vellykket arrangement, og det at jentene kunne møtes på tvers av klubber var positivt. Jentenes tilbakemeldinger var at det var morsomt, men slitsomt. Jeg håper vi kan arrangere dette en gang i året, og da at enda flere jenter har lyst til å delta.
Dette er første gangen noe slikt blir arrangert i kommunen, og de oppmøtte deltakerne dekket nesten alle tettstedene. Kjersti er godt fornøyd med dagen, som i all hovedsak var et prøveprosjekt, men vet hva hun ville gjort annerledes neste gang.
– Vi så at dagen kanskje kunne vært kortet litt inn, og kanskje hatt litt mer tid å spille flere kamper. Å spille kamper er ofte det beste i følge flere av jentene.
# Positiv aktivitet
Arrangementet var gratis for deltakerne, og ble sponset av Helgeland sparebank, Korgen Vertshus, Circle K Korgen, Nortura, NFF ved Nordlands fotballkrets, slik at de fikk dekket både utstyr, mat, drikke og premier. Line Brygfjeld Kråkstad fra Helgeland sparebank forteller hvorfor de valgte å støtte dette arrangementet.
– For oss er det viktig å være med å bidra til positiv aktivitet i lokalsamfunnet, og jentefotballdagen i Hemnes er perfekt i så måte. Arrangementet engasjerer og inkluderer jentene på tvers av bygdene, og i tillegg til det sportslige får de stiftet nye bekjentskaper og utvidet sitt sosiale nettverk. Helgeland Sparebank er en drivkraft for vekst lokalt, dette er noe jentefotballdagen absolutt er med og bidrar til gjennom det tilbudet de har til målgruppen sin.

Ukategorisert