Catwalk

Nypusset så det holder, med tilbakestrøket kinnskjegg, stusset i nakkehårene og nyvoksete værhår: Her kommer Egil i nonchalant gange over gårdsplassen, med en kledelig rosa tversover under haka.

– Nå ble vi en smule overrasket… er han oppkledd i anledning et forestående utdrikkingslag?

– Men i all verden… du har ikke fått med deg at vi har katteshow her i regionen? Hvor spenstige kattefrøkener spankulere i all sin prakt foran et kresent publikum!

– Åja? Vi trodde ikke du var så opptatta av disse frøknene? Veterinæren og det du vet…

– Såså, sku ikke katten på bakhårene! Jeg har liksom hatt et dualistisk forhold til disse kattedamene etter at Hr.Veterinæren klemte til… men nå er jeg kommet til at han utførte halvgjort arbeid… jeg er liksom litt på-av-på….

– Det kan forklare noe av din excentriske framferd. Den halspynten, da? En forsøksvis etteraping fra Klemet-Holmens tidligere liv i Himmelblåhavgapet?

– Nei den Holmen-grå kan du ha for meg! Jeg velger meg farven i ren solidaritet med BUF-etat, har jo mye å takke for der, jeg er jo i fosterhjem selv…. Og her må jeg få skyte inn nok en condolence til min husvert, hvis ene hånd nå teller kuns fire fingre.. Sørgelig historie.

– Nei, men du godeste! Hva består tildragelsen i?

– Vi kjenner ham jo som en pensjonistsnekker av rang, og normalt legger han ikke potene mellom, men denne gang glapp det. Ringfingeren er borte, men han er fremdeles gift.

– Det var da enda godt! Hils fra oss i anledning bedring i førligheten.

Heri vrir den oppstasede samfunnskatten sitt smidige legeme i en tilnærmet sportgymnasial spiral og viser med elegant teatralsk poteføring en imaginær presentasjon:

– Høstens hovednummer! Må jeg få berømme våre Nasjonale Hovedkatter for en vel gjennomført campaigne vedrøende innstemming til Den Store Katte- og Hundeforsamlingen! Snakke om eleganse! Tross mye bjeffing fra hundeflokken ble det kattpurrrring i de sene nattetimer. Vårt godrunde triumvirat av gullgull, blond og musegrå pels klarte det kunststykke å snike seg inn katteluken og rett i samarbeidssofaen! Genialt! Et skår i gleden var dog at vår lokale sjefsbjeffer ikke blir å finne i Storforsamlingens hundehus. Dermed står vi i fare for mye gneldring rundt husnovene her hjemme. Katten klore!