I fotballverdenen er det overgangsvindu om sommeren. I Avisa Hemnes har det også skjedd endringer i lagoppstillingen, noen går og andre kommer.
Bjørn Sverre Falch kom inn i avisa allerede på planleggingsstadiet i 2012 og har siden vært markedsansvarlig og hatt ansvaret for annonser, men også jobbet med foto og journalistikk. Nå har han byttet beite, han følger drømmene og lar hobby bli fulltidsjobb. Bjørn Sverre har i mange år vært hundefrisør, og har nå startet Hundeklipperiet.
Bjørn Sverre har kanskje blitt aller mest kjent som en humørspreder av det sjeldne slaget, og hans skiftende dialekter og språk har skapt mange forvirrende ansiktsuttrykk. Vi ønsker ham all mulig lykke inn i framtiden, han påfunn blir savnet på avisloftet.
Som en konsekvens av dette endrer Avisa Hemnes litt på både arbeidsrutiner og struktur. Å selge annonser i dagens marked er en vrien jobb, og vi kommer ikke lenger til å ha en ansatt som alene har ansvaret. Istedenfor skal vi satse mer på innholdet i avisa, og ikke minst å fornye og videreutvikle oss.
Når avisa åpnet døra etter ferien var det derfor et nytt ansikt på plass, hun har fått ganske så frie tøyler til å stresse opp organisasjonen med nye påfunn og et mål om å nå også mennesker som er mer ukjent med papiraviser, de under 30.
– Fortell litt om deg selv
– Mitt navn er Camilla Ødegård With og jeg har rukket å bli 25 år. De siste fire årene har jeg vært «sørafør» for å skaffe meg en relativt kul utdanning. Jeg kommer fra Korgen, nærmere bestemt Vollen. Der har jeg blitt oppdratt av min mor Elisabeth Ødegård, samtidig har jeg vært så heldig og hatt mine besteforeldre Kåre og Esther som aller nærmeste nabo. Nå bor jeg midt i smørøye av Korgen, kjører en rød Mini Cooper og har at på til fått fast jobb i Avisa Hemnes.
Camilla skal først og fremst jobbe som journalist, men er hun egentlig kvalifisert for denne utfordrende jobben? Hun bedyrer at hun har både utdanning og erfaring.
– I 2013 tok jeg et år med journalistikk på en folkehøgskole i Hedmark. Der jeg fikk produsere magasin, skrevet portretter og nyhetssaker, samt innføring i foto og andre spreke ting en trenger å kunne. Jeg fikk til og med skrevet litt for Oppland Arbeiderblad.
Smakeprøven fra bransjen påvirket neste steg på utdannelsesstigen.
– Samme år skrev jeg opptaksprøver til drømmeskolen Westerdals. Til min store glede kom jeg inn, så de siste tre årene har jeg jobbet med å skaffe meg bachelor i Tekst og skribent, og nå i våres kunne jeg endelig kalle meg for tekstforfatter. Mange spør meg hva en tekstforfatter gjør, og det kan være så mangt. Man kan blant annet jobbe i avis, slik jeg gjør nå, eller man kan skrive manus for TV-serier, lage reklamekonsepter eller realisere forfatterdrømmen.
– Mange av våre unge reiser ut for å ta utdannelse. Dessverre kommer få tilbake, hvordan har det vært å ta i bruk returbilletten også?
– Det er både fint og rart. Jeg har stortrivdes i Oslo, og kunne gjerne tenkt meg å bo der lengre. Det som har vært godt med å komme hjem på besøk, er at alt som regel har vært det samme som da man dro. Det er vel og bra, men jeg kjenner på det at min generasjon burde være med på å bidra til å skape en hjemkommune som utflyttere, som meg selv, har lyst til å flytte tilbake til. Vi nyutdannede trenger erfaring, noe som mange arbeidsgivere krever av arbeidssøkere, og nettopp denne erfaringen er Avisa Hemnes villig til å tilby meg.
Camilla har på kort tid visst seg både uredd og full av spennende ideer. Vi er både spent og litt småredd for hennes ambisjoner i jobben, og lar henne selv beskrive framtiden.
Hun tittet tenksomt ut vinduet, muligens sklir det inn hvilke utfordringer hun står foran.
– Vi er i en tid der mediebransjen er i vanvittig utvikling, og å sitte som nyutdannet i den verden tror jeg kan bli veldig spennende. Jeg ønsker selvfølgelig å sette mitt preg på avisa. Jeg har planer om å kunne rote rundt i det tradisjonelle og rufse litt i Knut sitt grå hår. Her får jeg mye spillerom og frie tøyler, så dette er absolutt et sted jeg kan utvikle meg som skribent og kreatør.
Selv om hun har klare planer om endringer ber hun trofaste lesere slippe ned skuldrene, Avisa Hemnes skal fortsatt være nettopp Avisa Hemnes.
– For å berolige alle faste lesere vil det nok bli mye av det samme. Men vi har et prosjekt om å krydre ting opp, være mer kreativ og løse ting på litt andre måter enn før. Jeg ønsker selvfølgelig å bidra med det jeg kan for at avisa skal synes mer. Jeg har allerede halvveis overbevist Knut om at Instagram kan være kult (søk opp
avisahemnes, og følg oss om du er enig). Det aller største målet er å produsere innhold som interesserer lesere på min egen alder. Der har vi en vei å gå, men vi skal ikke være redd for å begi oss ut på den, avslutter Camilla, idet hun stresser ut for å rekke sin første ferie.
Endringer er spennende, og vi tror at Avisa Hemnes nå har rigget seg fornuftig for å ta mot nye utfordringer. Det betyr mer redaksjonelt stoff, både på papir og nett.