Når Korgen Skolemusikkorps igjen skal vise frem hva de kan på en konsert blir det gjensyn med gamle favorittøyeblikk – og en ny dirigent.
Fakta
Navn: Nanna Leonora Odden
Fra: Korgen
Alder: 19 år
Familie: Familien Odden-Flostrand fra Lerkeveien (Mor, far, lillesøster) og min andre familie på Hjerpbakken (Svigerfar, svigermor, to svigerbrødre og kjæresten)
Aktuell som ny dirigent i Korgen skolemusikk som har konsert denne uka.
– Hva er temaet på årets konsert?
– Det blir en konsert med stoff fra tidligere konserter. Vi har kalt konserten for FAVORITTER fordi vi ønsker å dele noen av favorittøyeblikkene fra favorittkonsertene våre fra tidligere år. Som ny dirigent er det jo også litt lettere å spille noe av stoffet jeg selv har vært med på å spille som musiker tidligere.
– Har du vært dirigent i korpset lenge? Hvordan er det å ta over etter ei som Elisabeth Ødegård?
– Jeg har vært dirigent i Korgen skolemusikk siden august i fjor. Det å fylle Elisabeths sko er vanskelig for lille meg på 1,61m. Men jeg har heldigvis fått lært mye av Elisabeth fra mine år i korpset så jeg prøver nå så godt som jeg kan å veilede ungene videre i Ødegårds ånd.
– Er dette din første dirigentjobb?
– Ja, jeg har aldri dirigert noe annet en korpset her i Korgen. Det er virkelig en utfordring. Det er en jobb som er så mye mer enn bare å dirigere. En jobb som går over alle døgnets tider og som krever mer av meg enn jeg først antok. Det beste med å dirigere er å høre hvordan utviklingen med musikken skjer fra øvelse til øvelse.
– Er dette din første forestilling som dirigent? Gleder du deg?
– Dette er min første ordentlige forestilling som dirigent. Jeg vet ikke om jeg gleder meg mest til konsertene eller til de er ferdige så jeg kan senke skuldrene. Haha. Er selvfølgelig spent på hvordan dette blir, er nervøs, men håper at nervene ikke tar helt overhånd
– Du har selv vært med lenge i korpset?
– Jeg har selv spilt i Korgen Skolemusikkorps i 10 år. Korps er veldig viktig for meg fordi du alltid har en venn i korpset. Alle passer på hverandre uansett alder og instrument, det er aldri krangling eller mobbing og alle kan føle seg hjemme. Det er som å ha en ekstra familie. Du får lov til å utvikle deg selv og utfordre dine musikalske sider. Et fantastisk sted for alle og enhver. Uten korpset tror jeg at mange av barna hadde mistet en viktig kulturfaktor i livet sitt. Å lære seg å spille et instrument er en fantastisk gave som har fått meg dit jeg er i dag. Det å drive med musikk får deg mange nye venner fra andre land og kulturer fordi dere har musikken til felles. Å kunne spille sammen med andre og utvikle seg sammen med andre er
kanskje ikke like lett på andre arenaer. Ikke minst ville 17. mai vært en trist dag uten barna i korpset. Det er stor stas for mange å få lov til å gå i korpset på 17. mai, ikke bare barna, men voksne synes nok også at det er stor stas.
– Hva gjør du når du ikke er dirigerer korpset?
Når jeg ikke dirigerer korpset jobber jeg som saxofon- og klarinettlærer på kulturskolen i Hemnes. Her har jeg elever fra Korgen, Bleikvasslia og Hemnes. Jeg jobber også på grunnskolen som musikklærer og vikar og stortrives så mye at jeg skal til Tromsø til neste år for å utdanne meg som lærer. Ellers prøver jeg å få så mye fritid som jeg klarer. Har ofte arbeidsdager fra 8 om morgenen til 6 på kvelden så litt avslapping prøver jeg å få til.
Nanna om Hemnes:
– Hva er aller best med Hemnes?
– Det beste med Hemnes er at det er et allsidig musikkmiljø. Her er det rom for både korpsmusikk, band, kor, toraderklubben og HemnesJazz. Man kan både være aktive utøvere eller gode lyttere.
– Hvilken hemnesværing fortjener en stor bukett blomster? Hvorfor?
– Den hemnesværingen som fortjener en stor bukett med blomster må være en av mine bestevenner, nemlig Ole Martin Hjerpbakk. En mann som kan absolutt alt, som stiller opp for alle med et smil om munnen og som aldri sier nei. Et sånt arbeidsmot er noe helt utenom det vanlige. Uten Ole Martin hadde ikke Hemnes kommune gått like godt rundt som det gjør i dag.
– Du får endre en ting i Hemnes, hva?
– At kommunen hiver seg rundt og bygger en idrettshall på myra. Det er et stort musikkmiljø som er godt utviklet her i Hemnes, men man kan godt kjøre på å utvikle idrettsmiljøet mer. En idrettshall som kan brukes til mer enn bare fotball. Barna på skolen har nesten ikke mer skolegård igjen etter brannen og får mye energi som de ikke får utløp for. En idrettshall der vi kan tilby mer og variert aktivitet for barna hadde vært supert. Og å bygge opp den lille gymsalen på skolen er bare misbruk av plass som man kanskje heller kan bygge opp til en konsertsal eller et auditorium. Og etter så mange år med planlegging av denne idrettshallen tenker jeg at dette er noe man bør satse på. Barna setter seg mer og mer inne og framfor en skjerm for tiden, kanskje dette kan endres om vi har et tilbud som kan passe for flere enn de som spiller fotball.
– Smul sjø eller evig snø? Hva er din favorittplass i Hemnes?
– Det må være på en akematte ned Kangsen en fin vinterdag.