For 21. gang ble det i år arranger Hemnesjazz på Hemnesberget. Et fullpakket program og fint sommervær ventet da festivalen startet på torsdag i forrige uke.
Det hele startet torsdag ettermiddag med åpning i Hemnes kirke. Etter de innledende rundene med festivalsjef, ordfører, utdelinger av hederstegn kunne årets konferansier gi plassen videre til Jan Erik Vold med musikere.
Deretter var det vernissage med festivalkunstnere Richard Kirkpatrick fra Tromsø. Her møtte mange opp for å se på maleriene mange bare har hørt snakk om.
Så gikk det i konserter, og store opplevelser, for de som hadde billetter og festivalpass. Igjen kunne Hemnesjazz skilte med store navn, og mange ukjente navn på artistlistene.
Ut i fra besøket på konsertene, så var det tydelig at konsertene på Jernvaren var populære.
MIP ungjazz på fredags ettermiddag ble flyttet fra Lapphella til Jernvaren på grunn av fare for regnvær, men det ville nok utvilsom blitt en stor opplevelse for store og små musikere å få vist seg fram på en utescene.
Flinke var de også, så dette konseptet er det verdt å ta vare på.
Publikum likte godt at festivalen denne gangen tok i bruk parken, den har utvilsomt et stort potensiale i forhold til festivaler. Her er det plass og muligheter for større ting også!
En annen scene som var ny i år var Bakgården, området bak Hemnes sentralskole. Mange fant veien dit, men hvor mange, er det vanskelig å si sikkert da området er stort. De vi snakket med av publikum kunne bekrefte at dette var en plass de likte seg på. Været spilte også på lag med arrangørene, noe som nok er nødvendig på en slik urscene.
Matserveringen var i år satt bort til Brygfjell Gård. Her kunne middagsgjestene fortelle om kvalitetsmat. Koteletter som virkelig smakte godt kjøtt, og pølser med spennende smaker var samtaleemner. Vidar Tverrå fra Brygfjell Gård var godt fornøyd med salget, da avisen snakket med han på lørdag formiddag.
En ting som ble tatt frem, og gjentatt flere ganger under festivalen, var jobben de frivillige gjør. Og da tenkes det på at hele festivalen er basert på frivillighet. Det er imponerende å se at mange setter av en ferieuke for å jobbe med festival. Det er hele tiden grupper og komiteer som jobber med alt fra plenslåing, hente musikere, bygge scener, lage mat til dugnadsgjengene, og alt det andre.
– Vi er heldige som fortsatt har dugnadsånden over oss, var det en sentral person i styret som uttalte.
Også ordføreren la vekt på dette, og så da også fremover mot arrangement i Hemnes neste uke.